Cutremurul a fost înregistrat la 91 de kilometri sud-est de localitatea Blitar, a anunţat Centrul Seismologic Euro-Mediteranean (EMSC).

Agenţia indoneziană de geofizică, BMKG, a raportat o magnitudine de 6,1 a cutremururlui. Seismul s-a produs la o adâncime de 80 de kilometri. Nu a fost, însă, emisă alertă de tsunami.

UPDATE: Seismul care s-a produs sâmbătă în largul provinciei indoneziene East Java a lăsat în urmă şase morţi, un rănit şi numeroase clădiri avariate.

UPDATE: O femeie şi-a pierdut viaţa 

Victima se deplasa cu motocicleta, împreună cu o altă persoană care a fost rănită în incident. 

Citeste si: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

Citeste si: Femeie din Târgu Jiu, care abia se deplasează pe picioare cu un cadru, filmată în timp ce se urcă la volan și conduce- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

"Când a avut loc cutremurul, au fost lovite de o piatră mare în timp ce se aflau pe motocicletă", a declarat pentru agenţia Xinhua Andry Sembiring, reprezentant al agenţiei de meteorologie, climatologie şi geofizică.

Iniţial, Centrul Seismologic Euro-Mediteranean a anunţat o magnitudine de 6,8, la o adâncime de 96 de kilometri.

Cutremur puternic în Indonezia
Cutremur puternic în Indonezia

Citeste si: Cutremur puternic de aproape 6 grade, în Mexic

Seismul a fost resimţit în mai multe oraşe

Conform unor utilizatori ai reţelelor din Indonezia, seismul a fost resimţit în mai multe oraşe, precum Pacitan, Blitar şi Malang şi în insula Bali.

Bagyo Setiyono, un reprezentant al agenţiei pentru situaţii de urgenţă cu sediul în Malang, a afirmat, pentru Reuters, că autorităţile evaluează eventualele pagube provocate de seism.

Arhipelagul indonezian se află pe Cercul de foc al Pacificului.

Este vorba de o zonă cu activitate seismică intensă.

Citeste si: Un vulcan adormit de 6.000 de ani a erupt pe neașteptate (VIDEO)


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si