VIDEO - Sfatul chefilor: Prăjituri elegante de post fără lapte sau ouă
Chiar dacă suntem în post ne putem răsfăța cu deserturi savuroase. Chefii ne învață cum să pregătim prăjituri elegante fără să folosim lapte sau ouă.
Cu putina indemanare puteti sa pregatiti deserturi festive chiar in in perioada postului. Ingrediente simple sunt transformate intr-un adevarat deliciu.
„Pentru astazi m-am gandit la o reteta usoara- este un tort de cocos si visine”, explică chef Emilian Vârlescu.
Pentru acest tort veti avea nevoie de urmatoarele ingrediente:
Citeste si: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro
150 de gr de faina, 200 gr de fulgi de cocos, zahar pudra 200 de gr, un praf de copt, jumatate de lamaie si agentul de crestere pentru ca suntem in post si nu avem oua, folosim apa minerala, iar pentru crema este un gris cu lapte in care laptele a fost inlocuit cu apa.
Pentru crema mai aveti nevoie de visine, margarina si zahar vanilat. Prima data se pregateste blatul pentru tortul de post. Faina, fulgii de cocos, zaharul pudra si praful de copt se pun intr-un bol si se adauga zeama de la o lamaie, 200 de mililitri de apa minerala si 100 de mililitri de ulei.
„Amestecam intr-un mixer planetar. Eu am unul professional. Pentru voi nu este necesar acest lucru. Se poate folosi un mixer de mana, se poate folosi un tel”, explică chef Vârlescu.
Pentru a aroma blatul se foloseste zahar vanilat si coaja rasa de lamaie. Se amesteca toate ingredientele pana se omogenizeaza apoi se aseaza intr-o tava cu hartie de copt.
Timp de 20 de minute cat blatul sta la cuptor se pregateste crema.
Budinca de gris se lasa se se raceasca apoi se bate cu ajutorul unui mixer margarina cu zaharul pudra.
„Margarina o mixam pana se spumeaza. O sa vedem ca isi schimba consistent, devine cremoasa, iar in momentul in care ea s-a aerat putem sa adaugam grisul racit, razatura de lamaie, zeama de lamaie, putin zahar vanilinat”, spune chef-ul.
Blatul racit se taie in doua apoi se unge fiecare parte cu crema si visine. La final se adauga un strat generos de fulgi de cocos si se baga la frigider doua ore.