Guvernul federal german a aprobat marţi o înăsprire a legislaţiei naţionale în vederea limitării răspândirii COVID-19, prin măsuri care pot avea întâietate în faţa celor adoptate la nivelul landurilor.
Noua lege înseamnă că măsurile de blocare vor fi impuse automat în zonele în care cazurile COVID cresc, ocolind autoritatea liderilor regionali care se opuneau restricțiile, informează Daily Mail.
Citeste si: Bilanț coronavirus, azi 13 aprilie 2021. 1.530 de persoane la ATI
Noi restricții dure în Germania
De exemplu, dacă o zonă din Germania înregistrează mai mult de 100 de cazuri la 100.000 de persoane timp de trei zile consecutive, atunci va intra în vigoare o carantină de noapte, valabilă de la 21:00 până la 5:00.
Dacă rata cazurilor depășește 200 la 100.000 de oameni, atunci școlile vor trebui să se închidă în decurs de o săptămână, a mai informat presa germană.
Citeste si: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro
Citeste si: Un băiat de 18 ani riscă 20 de ani de închisoare după o vacanță cu familia în Dubai. De ce este acuzat- antena3.ro
Citeste si: Un bărbat din Ploiești a sunat la 112 pentru că doi vecini nu răspundeau la ușă. Polițiștii au făcut o descoperire năucitoare- wowbiz.ro
Anterior, Angela Merkel avea puterea de a activa o „frână de urgență” națională care îi obliga pe toți liderii regionali să discute restricțiile- dar toate măsurile trebuiau convenite cu aceștia și rămânea la latitudinea lor modul în care urmau să fie puse în aplicare regulile.
Citeste si: Raed Arafat, veste cumplită despre criza de la ATI din București
Angela Merkel: Valul al treilea, probabil cel mai dur
"Acest al treilea val este probabil cel mai dur pentru noi", a spus Merkel în timp ce deschidea târgul Hannover Messe luni, a raportat presa internațională.
Cancelarul a declarat că vaccinările sunt „cea mai importantă armă” la dispoziția Germaniei împotriva pandemiei. Merkel a subliniat, totuși, că o vaccinare rapidă a populației nu este „o garanție” că alte mutații ale virusului nu se vor răspândi pe tot globul, subminând potențial efectul vaccinurilor.
Citeste si: Anunțul OMS: „Îmbolnăvirile de covid-19 cresc în mod exponenţial, pandemia a ajuns într-un punct critic”
Cabinetul german a aprobat o regulă care va obliga companiile să le ofere angajaților posibilitatea de testare împotriva coronavirusului. Legile controversate par să fi fost elaborate cu atenție pentru a o absolvi pe Angela Merkel de responsabilitatea de a alege măsurile care ar trebui utilizate, mai scrie Daily Mail.
Germania se luptă în prezent cu un al treilea val de infecții cu Covid, care a făcut ca numărul pacienților aflați în terapie intensivă să crească cu cu 20 la sută săptămâna trecută- o tendință despre care ministrul Sănătății, Jens Spahn, a declarat că este îngrijorătoare și că ar putea duce la sufocarea sistemului medical.