Replicile acide au continuat în debutul ședinței de guvern, potrivit surselor citate de presa centrală, iar Florin Cîțu i-a amintit lui Dan Barna că responabilitate înseamnă să acepți poziția de ministru interimar al Sănătății, nu să o refuzi, cum a făcut ieri vicepremierul Barna. 

UPDATE. Reacția premierului Florin Cîțu

Premierul Cîțu a comentat în conferința de presă de la sfârșitul ședinței de guvern reproșul lui Dan Barna în ceea ce privește revocarea lui Vlad Voiculescu. 

Mă surprinde puţin abordarea. În şedinţa de coaliţie de luni a fost foarte clar din punctul meu de vedere, s-au discutat atribuţiile constituţionale ale premierului. Aceste atribuţii sunt de a evalua şi de a propune, atunci când decide, revocarea, înlocuirea unui ministru. Nu am făcut decât să îmi exercit atribuţiile constituţionale ”, a declarat Florin Cîţu.

Citeste si: Marcel Ciolacu vrea alegeri anticipate

Ședința de guvern era programată să aibă loc miercuri, însă demiterea lui Vlad Voiculescu de la Ministerul Sănătății a dat lucrurile peste cap, iar alianța USR-PLUS a anunțat că nu-l mai susține public pe premierul Florin Cîțu. Cu toate acestea, s-a luat decizia ca miniștrii USR-PLUS să participe la reuniunea de la Palatul Victoria.

Citeste si: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Citeste si: „Blonda lui Putin” s-a supărat pe o ziaristă și a trimis securitatea la ea, după ce i-a pus o întrebare: Nu discut viața mea personală- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

Citeste si: Bilanț coronavirus, azi 15 aprilie. Număr uriaș de decese asociate COVID-19

Cu scurt timp înainte de ședința de guvern de azi, premierul Cîțu, desemnat miercuri seara și ca ministru interimar al Sănătății, prin decret prezidențial, a avut două întâlniri în sistem online cu reprezentanții Direcțiilor de Sănătate Publică și cu managerii spitalelor suport COVID.

Ședință de guvern cu scântei. Ce acte normative "nu suportă amânare"

Premierul Florin Cîțu a anunțat că în ședința de guvern de astăzi vor fi aprobate mai multe acte normative care nu suportă amânare. Lista acestor acte urgente, potrivit prim-ministrului liberal, rămas fără susținerea aliaților USR-PLUS: 

1. Hotărâre de guvern: alocațiile de hrană pentru pacienții din spitale se indexează cu indicele prețurilor de consum la mărfuri alimentare în perioada 2018-2020, de 109,72% și "am reglementat modalitatea de majorare a alocațiilor de hrană la solicitarea conducătorului unității sanitare, cu avizul consiliului de administrație, în condițiile identificării altor surse de finanțare decât sumele provenite din contractele încheiate cu casele de asigurări de sănătate și de la bugetul de stat", după cum a scris Florin Cîțu pe Facebook.

2. Ordonanță de Urgență care prevede că personalul medico-sanitar care activează în centrele de vaccinare să poată încheia contracte de prestări servicii că persoane fizice. Aceste acte vor fi considerate vechime în muncă și stagii de cotizare. Clarificăm situația statutului rezidenților care lucrează în aceste centre de vaccinare.

3. Memorandum prin care Ministerul Sănătății încheie o nouă comandă pentru achiziționarea a 4.260.269 de doze opționale de vaccin împotriva COVID- 19 produs de compania BioNTech/ Pfizer.

4. Hotărâre de Guvern, ajutorul umanitar, cu titlu gratuit, pentru Republica Moldova, din rezerva Ministerului Sănătății și care constă în acordarea a 132.000 de doze vaccin împotriva COVID 19, din numărul de doze achiziționate de Ministerul Sănătății și livrate de către Compania AstraZeneca.

Citeste si: Veste excelentă pentru femeile din țara noastră! Cine poate ieși mai rapid la pensie- kfetele.ro

Citeste si: Fiica Ralucăi Moianu nu a ascultat! Ce i-a interzis fosta prezentatoare TV tinerei de 19 ani- radioimpuls.ro

Citeste si: Femeie din Târgu Jiu, care abia se deplasează pe picioare cu un cadru, filmată în timp ce se urcă la volan și conduce- antena3.ro

5. Ordonanță de Urgență pentru programul de restructurare al CEO (Complexul Energetic Oltenia).

6. PROIECT DE LEGE privind adoptarea unor măsuri referitoare la infrastructuri informatice și de comunicații de interes național şi condiţiile implementării rețelelor 5G.

7. MEMORANDUM cu tema: Stabilirea principiilor care vor sta la baza reanalizării și elaborării cadrul legal privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si