India a stabilit duminică un nou record global cu cel mai mare număr de infecții cu COVID-19 într-o singură zi. Este vorba de o cifră nemaiatinsă niciunde în lume- aproape 350.000 de infecții raportate în 24 de ore.

Premierul Narendra Modi le-a cerut duminică tuturor cetățenilor să se vaccineze și să fie prudenți, spunând că „furtuna” de infecții cu coronavirus a zguduit țara. Statele Unite au declarat că sunt profund îngrijorate de creșterea masivă a cazurilor de coronavirus din India și se concurează pentru a trimite ajutor în statul asiatic.

Citeste si: Noua tulpină de coronavirus din Tanzania îi sperie pe medici. Are un număr record de mutații și...

Aproape 350.000 de infectări într-o singură zi!

Numărul cazurilor de infectare cu SARS-COV-2 din India a crescut cu 349.691 în ultimele 24 de ore, a patra zi consecutivă cu vârfuri record, iar spitalele din Delhi au ajuns la epuizarea oxigenului medical și a paturilor de Terapie intensivă.

Într-un material video filmat cu drone, se vede fumul incinerărilor în masă care au loc non-stop în capitala Delphi în aceste zile cumplite pentru națiunea indiană:

Citeste si: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Citeste si: „Blonda lui Putin” s-a supărat pe o ziaristă și a trimis securitatea la ea, după ce i-a pus o întrebare: Nu discut viața mea personală- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

"Am fost încrezători după ce am văzut că am abordat cu succes primul val de coronavirus, dar această furtună a zguduit națiunea", a spus premierul Modi într-o transmisiune radio.

Guvernul lui Modi s-a confruntat cu critici că și-a lăsat garda jos, a permis să se desfășoare mari adunări religioase și politice atunci când cazurile de coronavirus din India au scăzut sub 10.000 pe zi, fără să planifice scenarii alternative pentru sistemele de sănătate.

Spitalele și medicii au transmis notificări urgente că nu reușesc să facă față ritmului intens de sosire a pacienților. Oamenii aranjau targe și buteliile de oxigen în afara spitalelor, în timp ce rugau cu disperare autoritățile să primească noi pacienți, au transmis fotoreporterii Reuters.

"În fiecare zi, este aceeași situație, rămânem cu două ore de oxigen, primim doar asigurări de la autorități", a spus un medic la televizor.

În preajma unui templu sikh din orașul Ghaziabad, la periferia orașului Delhi, strada seamănă cu o secție de urgență a unui spital, fiind înghesuită cu mașini care transportau pacienți cu COVID-19, care nu mai reușeau să respire, în timp ce erau conectați la rezervoarele de oxigen ținute în mână.

Autoritățile locale din Delhi au prelungit cu o săptămână starea de lockdown în capitala Indiei, care urma să se încheie luni. Este o ultimă încercare de a opri transmiterea virusului care ucide o persoană la fiecare patru minute pe subcontinentul indian.

Citeste si: Veste excelentă pentru femeile din țara noastră! Cine poate ieși mai rapid la pensie- kfetele.ro

Citeste si: Fiica Ralucăi Moianu nu a ascultat! Ce i-a interzis fosta prezentatoare TV tinerei de 19 ani- radioimpuls.ro

Citeste si: Femeie din Târgu Jiu, care abia se deplasează pe picioare cu un cadru, filmată în timp ce se urcă la volan și conduce- antena3.ro

UE sare în ajutorul Indiei

Comisia Europeană se coordonează cu statele membre ale UE care sunt dispuse să trimită urgent medicamente şi oxigen Indiei, ţară care se confruntă cu un val agresiv al pandemiei de COVID-19 provocat de o nouă variantă a coronavirusului.

''Suntem pregătiţi să oferim ajutor. Uniunea Europeană îşi uneşte resursele pentru a răspunde rapid cererii de asistenţă prin Mecanismul European de Protecţie Civilă'', a anunţat preşedinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, potrivit agenţiei EFE.

Comisarul european pentru gestionarea crizelor, Janez Lenarcic, a semnalat la rândul său că Centrul european de coordonare şi răspuns pentru situaţii de urgenţă desfăşoară în prezent o acţiune de coordonare cu statele UE dispuse să trimită rapid Indiei medicamente şi oxigen.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si