O nouă tranșă de vaccin anti-COVID-19 Pfizer va sosi în țară
O altă tranșă de vaccin produs de compania Pfizer/BioNTech cu cele mai multe doze de până acum, respectiv 725.400 doze vor ajunge astăzi în România. Serurile împotriva COVID-19 vor fi distribuite pe cale aeriană şi vor sosi pe aeroporturile din Otopeni, Cluj-Napoca şi Timişoara.
”România va primi cea mai insemnată tranşă de vaccin de la compania Pfizer BioNTech, care constă în 725.400 doze. Vaccinurile vor fi livrate pe cale aeriană şi vor ajunge pe aeroporturile din Otopeni, Cluj-Napoca şi Timişoara. Transportul către centrele de stocare este asigurat de firma producătoare, inclusiv pe cale terestră.
Vaccinurile sunt transportate în condiţii optime de siguranţă, în containere speciale, cu gheaţă carbonică şi folie etanşă”, au transmis reprezentanţii Comitetului Naţional de Coordonare a Vaccinării anti-COVID.
Campania de vaccinare va continua în centrele din Bucureşti, cât şi din țară, dozele vor fi livrate astfel:
Centrul Naţional de Stocare Bucureşti: 175.500 doze; Centrul Regional de Depozitare Braşov: 85.410 doze; Centrul Regional de Depozitare Cluj: 93.600 doze; Centrul Regional de Depozitare Constanţa: 92.430 doze; Centrul Regional de Depozitare Craiova: 91.260 doze; Centrul Regional de Depozitare Iaşi: 93.600 doze; Centrul Regional de Depozitare Timişoara: 93.600 doze.
”40.800 doze de vaccin Vaxzevria vor ajunge mâine, 26 aprilie a.c., la Institutul Naţional de Cercetare Dezvoltare Medico-Militară „Cantacuzino”. Transportul este asigurat de firma producătoare, iar dozele de vaccin vor fi aduse în Bucureşti pe cale terestră. Dozele vor fi depozitate la Centrul Naţional de Stocare, iar în perioada următoare vor fi distribuite în centrele regionale existente la nivel naţional”, a mai transmis Comitetul Naţional de Coordonare a Vaccinării.
Reamintim că Centrul Naţional de Stocare a vaccinurilor împotriva COVID-19 din cadrul Institutului „Cantacuzino” a fost autorizat şi avizat de către Autoritatea Naţională a Medicamentului şi a Dispozitivelor Medicale din România, autoritate naţională care are competenţă în domeniul medicamentului de uz uman.