Preşedintele Klaus Iohannis a convocat Consiliului Suprem de Apărare a Ţării, la Palatul Cotroceni. Ședința va începe la ora 16.00. Principalul subiect de discuție va fi starea de securitate în regiunea Mării Negre şi implicaţiile pentru România.  

Subiecte pe ordinea de zi a CSAT

Încheierea misiunii NATO Resolute Support din Afganistan se află de asemenea pe ordinea de zi a ședinței.

Şedinţa CSAT are loc la o zi după ce Alexey Grishaev, adjunct al ataşatului militar în cadrul Ambasadei Federaţiei Ruse la Bucureşti, a fost declarat persona non grata. Replica ambasadorul rus la Bucureşti Valeri Kuzmin:  Moscova a calificat decizia Bucureştiului drept "neprietenoasă" şi îşi rezervă dreptul de a "lua măsuri relevante ca răspuns".

Klaus Iohannis: Situaţia este îngrijorătoare

Klaus Iohannis a anunţat ședința CSAT de joi, spunând că se va discuta despre situaţia tensionată din Marea Neagră. 

Citeste si: Klaus Iohannis a convocat o ședință de urgență la Cotroceni. Decizie de ultim moment

Citeste si: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

Citeste si: După 18 ani de căsătorie, un italian a aflat că soția sa fusese bărbat. A mers direct la tribunal- antena3.ro

Citeste si: Mesajul Ucrainei pentru nord-coreenii trimiși să lupte de partea lui Putin. ”Mii de soldați ruși au luat decizia corectă”- wowbiz.ro

”Situaţia este îngrijorătoare. Au apărut tensiuni în regiunea Mării Negre, cu accent special pe zona de graniţă de Est a Ucrainei. Noi urmărim cu foarte mare atenţie aceste lucruri, deci să nu-şi imagineze cineva că noi stăm şi aşteptăm informaţii de la alţii. Nu, noi dăm informaţii altora, fiindcă avem servicii foarte performante pe această zonă. Am avut mai multe discuţii cu ministrul Apărării şi cu alţi conducători de servicii specializate, cunoaştem foarte bine situaţia din teren şi tensiunile care se creează acolo ne preocupă foarte mult.

Suntem extrem de îngrijoraţi.

Citeste si: Florin Cîțu a anunțat când se renunță la carantina de noapte

Însă situaţia este una care trebuie extrem de atent evaluată nu doar militar şi securitar, ci şi diplomatic, şi acest lucru îl facem. Iar întrebarea despre CSAT- da, într-adevăr, voi convoca pe săptămâna viitoare o şedinţă a CSAT dedicată special acestei zone de tensiune din Marea Neagră şi acumulării de trupe pe graniţa de Est a Ucrainei. Nu vreau să intru în foarte multe detalii de tip militar, nu este cazul, nu se face, dar vreau să-i asigur pe români că noi suntem pe fază”, a declarat, joi, Klaus Iohannis. 

Citeste si: Președintele Klaus Iohannis s-a dus pe bicicletă la Cotroceni, deși afară ploua


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si