Vaccinul de la Moderna cu ARN mesager "se adaugă listei în creştere a vaccinurilor validate de OMS pentru utilizare de urgenţă", a explicat OMS într-un comunicat.

Organizația Mondială a Sănătății a omologat vaccinul de la Moderna pentru utilizarea de urgebță a acesuia

Astfel, Organizația Mondială a Sănătății a omologat cu ceva timp în urmă și vacinurile: fizer-BioNTech, cele două seruri AstraZeneca produse în India şi în Coreea de Sud, dar și vaccinul Johnson & Johnson, denumit Janssen.

Totodată, producătorii celor două vaccinuri chinezeşti, Sinopharm şi Sinovac așteaptă până sătămâna viitoare o decizie a OMS, în privința validării serurilor lor anti-COVID-19.

OMS a validat vaccinul împotriva COVID-19 produs de Moderna
OMS a validat vaccinul împotriva COVID-19 produs de Moderna[Sursa foto: PixaBay]

Citeste si: Valeriu Gheorghiţă: „Le mulţumesc celor care au înţeles că prin vaccinare alegem calea sigură şi eficientă de revenire la normalitate”

Citeste si: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Citeste si: Un băiat de 18 ani riscă 20 de ani de închisoare după o vacanță cu familia în Dubai. De ce este acuzat- antena3.ro

Citeste si: Un bărbat din Ploiești a sunat la 112 pentru că doi vecini nu răspundeau la ușă. Polițiștii au făcut o descoperire năucitoare- wowbiz.ro

Prin aceast proces, OMS ajută ţările care nu posibilitatea de a afla eficienţa unui medicament și de a avea acces mai rapid la terapii şi de a permite sistemului Covax, organizat de OMS cu parteneri (Alianţa pentru vaccin (GAVI) şi Cepi (Coalition for Epidemic Preparedness Innovations).

Această lucru va ajuta în special la distribuirea vaccinurilor anti-COVID statelor defavorizate, de a avea parte de vaccinuri suplimentare.

Conform comunicatului transmis de OMS, "omologarea de către OMS în cadrul procedurii pentru situaţii de urgenţă (EUL) constituie o condiţie prealabilă de aprovizionare cu vaccinuri pentru Covax".

Reamintim că vaccinul produs de Moderna, are o eficiență împotriva COVID-19 similară vacinului de la Pfizer-BioNTech, cu 94,1% eficienţă conform OMS.

Acest ser a fost autorizat în UE, America de Nord, în Regatul Unit şi în alte ţări, cum ar fi Israel şi Singapore.

Citeste si: Câți oameni s-au vaccinat împotriva CORONAVIRUS?! Anunțul oficial

Astfel, omologarea vaccinului Moderna este benefică pentru platforma Covax, care este privată de vaccinul anti-COVID AstraZeneca produs de Serum Institue of India (SII). India a blocat exporturile vaccinului contra COVID, pentru a-și putea vaccina a-şi vaccina populaţia.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si