Legumele si verdeturile de primavara sunt un aliat de nadejde in curele de slabire sau detoxifiere. Impostant este sa folositi intr-o delicioasa salata numai ingrediente proaspete.

„O salata cu salata verde, rucola, putin ananas, nuca rosii cherry, cateva seminte. O sa alegem sa folosim branza brie”, explică chef Marius Muntean.

Specialistii recomanda salatele nu doar pentru continutul bogat in minerale si vitamine, ci si pentru numarul redus de calorii.

Trebuie doar sa fiti atenti la modul in care le consumati.

Ananas, rodie și rucola, pentru o cură de detoxifiere după sărbători

„Prima data o sa curatam un ananas, ananasul in general cand il vedem intr-un preparat ne da o nota exotica, este bogat in vitamina C, are si vitamina B6, contine forte putine clorii, nu contine lipide deloc. 100 de grame de ananas contin aproximativ 50 de calorii, deci putem consuma ananas cat dorim”, spune Marius Muntean.

Citeste si: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

Citeste si: Un băiat de 18 ani riscă 20 de ani de închisoare după o vacanță cu familia în Dubai. De ce este acuzat- antena3.ro

Citeste si: Un bărbat din Ploiești a sunat la 112 pentru că doi vecini nu răspundeau la ușă. Polițiștii au făcut o descoperire năucitoare- wowbiz.ro

Ananasul se taie cubulete si se la caramelizat cu putin unt si doua-trei lingurite de zahar.

Pentru un plus de gust rumeniti in tigaie apoi cateva bucati de miez de nuca si seminte.

„Seminte de floarea sorelui, seminte de susan, putin mac, in, ste un mix de seminte foarte bun”, spune chef-ul.

Curatati apoi o rodie si alegeti semintele care vor da un gust dulce acrisor si o aroma speciala preparatului.

„Eeste foarte important, contine de trei ori mai multi antioxidanti decat vinul rosu. Este foarte bogata in vitamina C si de asta am ales sa o pun intr-o salata pentru a da o nota si o culoare frumoasa”, explică chef Marius Muntean.

Cură de detoxifiere cu o salată aromată și sănătoasă

Amestecati frunzele de salata si puneti o mana generoasa de frunze de patrujnel. Trebuie doar sa mai pregatiti sosul si salata este aproape gata.

„Punem ananasul care s-a racit, dar incercam sa-l punem fara sucul pe care l-a lasat. Acest suc o sa-l folosim impreuna cu putin sirop de cocos si suc de lamaie si putin ulei de masline pentru a face un dressing”, spune Marius Muntean.

La final va veti bucura de o salata aromata si sanatoasa.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si