Moscheea Hunchiar din cartierul vechi e inima religioasa a musulmanilor din Constanta, unde enoriasii s-au adunat azi dimineata pentru a celebra cea mai mare sarbatoare a lor Ramazan Bayramul si pentru se ruga pentru pace si fericire.

Slujba a fost oficializată de către muftiul cultului musulman din Romania.

,,Aceasta sărbătoare marchează sfârșitul lunii Ramazan, in care credincioșii au postit, și-au dedicat o mare parte rugăciunii.

Multumim lui Dumnezeu anul acesta ni s-a permis sa slujim in incinta lăcașurilor de cult și iată ca o mare partea din enoriași ai participat la aceasta slujba”, spune Yusuf Murat, Muftiul Cultului Musulman din România.

Trei zile de petrecere pentru turcii și tătarii din România de Ramazan Bairam

Ingenunchiati cu fata catre Mecca, enoriasii au respectat regulile de distantare sociala si au purtat masca de protectie.

Citeste si: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro

Citeste si: „Blonda lui Putin” s-a supărat pe o ziaristă și a trimis securitatea la ea, după ce i-a pus o întrebare: Nu discut viața mea personală- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

„Sărbătoarea Ramazan Bayram-ul este foarte importantă pentru toți credincioșii mulsumani din România și din întreaga lume. Se sărbătoresc cele 30 de zile de post și rugaciune. Multumim lui Allah și lui Dumnezeu ca a fost bine”, spun credincioșii.

Prezent la slujba a fost și Consul general al Republicii Turcia. 

,,Suntem foarte fericiți că după o perioada de post putem sa trăim aceasta zi de sărbătoare.

Bineînțeles mulțumim și statului român pentru că ne-a acordat posibilitatea să organizăm această slujbă. Mă bucur că sunt astăzi alături de comunitate, aici, in România”, a declarat Emre Yurdakul.

Urmează trei zile de sărbătoare in care musulmanii petrec alături de familie și de prieteni, pe mese fiind nelipsite delicioasele preparate și tradiționalele dulciuri.

 

 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si