Valeriul Gheorghiță și secretarul de stat Andrei Baciu au organizat marți o nouă conferință de presă la Palatul Victoria. Cea mai mare rată de acoperire vaccinală este în București, unde 35,7% din populația adultă s-a vaccinat, a mai transmis Valeriu Gheorghiță.

" Ne așteptăm ca până la finalul lunii mai, Agenția Europeană a Medicamentului să autorizeze vaccinul Pfizer și pentru copiii cu vârsta de peste 12 ani",

a anunțat coordonatorul campaniei de vaccinare. Acesta a precizat că se dorește ca înainte de ziua copiilor, 1 iunie, să se organizeze la București un maraton pentru vaccinarea copiilor cu vârsta între 12 și 16 ani.

Noi date prezentate de Valeriu Gheorghiță

Topul județelor după rata de vaccinare: București: 35,7% din populația rezidentă, Cluj- 32,77%, Sibiu- 26,2%, Brașov- 25,4% și Timiș- 24,8%.

Citeste si: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

Citeste si: Femeie din Târgu Jiu, care abia se deplasează pe picioare cu un cadru, filmată în timp ce se urcă la volan și conduce- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

Topul celor 5 județe după vaccinarea la medicii de familie în mediul urban: Timiș, Dâmbovița, Călărași, București și Dolj. Topul celor 5 județe după vaccinarea la medicii de familie în mediul rural: Călărași, Dâmbovița, Timiș, Dolj și Bihor.

Citeste si: Bilanţ coronavirus 18 mai 2021. Câte cazuri de COVID-19 s-au înregistrat în ultimele 24 de ore?

Klaus Iohannis, ședință de urgență la Palatul Cotroceni pe tema vaccinării

Președintele Klaus Iohannis a convocat o ședință de urgență la Palatul Cotroceni. Potrivit Administrației prezidențiale, întâlnirea are loc la ora 15.00 și tema principală este campania de vaccinare.

Citeste si: Premierul Florin Cîțu: „România are cea mai rapidă revenire economică din istorie..”

La ședința de la Palatul Cotroceni vor participa, potrivit site-ului   presidency.ro, prim-ministrul României,  Florin Cîțu, Viceprim-ministrul  Dan Barna, Viceprim-ministrul  Hunor Kelemen, ministrul Apărării Naționale, Nicolae Ciucă, ministrul Sănătății, Ioana Mihăilă, ministrul Culturii, Bogdan Gheorghiu, ministrul Tineretului și Sportului, Eduard Novák, președintele Comitetului național de coordonare a activităților privind vaccinarea împotriva COVID-19 (CNCAV), Valeriu Gheorghiță, și secretarul de stat în Ministerul Sănătății Andrei Baciu.

Citeste si:  Avertisment OMS: „Pandemia este departe de a se termina. Nu se va încheia până nu se va încheia peste tot”


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si