„5 milioane de persoane vaccinate la 1 iunie. România, ştiu că putem!”, a transmis Florin Cîţu, marţi într-un mesaj video postat pe Facebook.

Citeste si: Ce spune Florin Cîţu în legătură cu raportul privind decesele de COVID-19?

Valeriu Gheorghiță a vorbit și el despre imunitatea colectivă ce se dorește a fi atinsă până la 1 august

Valeriu Gheorghiţă a declarat că estimările autorităţilor arată că, până la 1 august, aproximativ jumătate din populaţia României va avea o formă de imunitate faţă de infecţia cu SARS-CoV-2.

Românii fie vor fi vaccinați, fie au trecut prin boală.

Citeste si: Premierul Florin Cîțu, undă verde pentru nunți, botezuri și evenimente private (VIDEO)

„Ţintele şi obiectivele de vaccinare se bazează în mod deosebit pe atingerea pragului de imunitate colectivă care să îşi aducă beneficiile în ceea ce priveşte controlul epidemiologic. Acesta este motivul pentru care ne dorim o amplificare a campaniei de vaccinare”, a afirmat Valeriu Gheorghiţă, marţi, într-o conferinţă de presă.

Citeste si: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro

Citeste si: Femeie din Târgu Jiu, care abia se deplasează pe picioare cu un cadru, filmată în timp ce se urcă la volan și conduce- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

Citeste si: Premierul Florin Cîțu: "Rock on, Romania!" Veste importantă despre campania de vaccinare

florin cîțu persoane vaccinate 1 iunie 2021
Medicul Valeriu Gheorghiță.[Sursa foto: Facebook]

Gheorghiță a anunțat că jumătate din populaţia României va fi vaccinată, ori va fi trecut prin boală până la începutul lunii august.

Citeste si: Florin Cîțu: Barurile și cluburile se deschid de la 1 iunie cu 50% capacitate pe interior

„Estimările noastre sunt că, undeva în august, la 1 august, vom ajunge la un prag de imunitate colectivă cumulat de circa 50%, ceea ce înseamnă vaccinare şi persoane care au trecut prin infecţia cu SARS-CoV-2. Ţinând cont de estimarea de evoluţie epidemiologică a numărului de cazuri, din fericire situaţia epidemiologică la nivel naţional este una bună, însă avem nevoie să consolidăm acest trend evolutiv favorabil şi să asigurăm acea predicţie pe termen lung, încât prin vaccinare, scăzând numărul persoanelor care sunt susceptibile la infecţie, să nu mai avem risc de recădere epidemiologică după ce relaxăm etapizat şi progresiv toate aceste restricţii”, a explicat medicul.

Măsurile de relaxare anunţate de autorităţi depind de atingerea imunităţii colective.

Citeste si: Până la ce oră vor rămâne deschise terasele? Răspunsul dat de Florin Cîțu


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si