OMS a declarat Săptămâna Globală a Siguranței pe Drumuri, luni, iar campania are ca scop limitarea numărului de decese cauzate de accidentele rutiere. În fiecare an mor 1.3 milioane de persoane în accidente, ceea ce înseamnă o persoană la fiecare 24 de secunde, unul din trei decese fiind atribuit vitezei excesive.

Citeste si: Camere rovinietă România. Unde sunt amplasate fiecare din cele 108 de camere. Harta completă

50% dintre șoferi conduc cu o viteză peste limita legală

Conform informațiilor oferite de către OMS, se estimează că între 40% și 50% dintre șoferi conduc peste viteza legală, iar fiecare kilometru în plus are ca rezultat o creștere de 4%-5% a riscului de accident fatal.

Accident auto cu pieton[Sursa foto: PixaBay]

Astfel, Organizația Națiunilor Unite speră să protejeze viețile pietonilor și cicliștilor, care de multe ori sunt victime ale accidentelor produse în mediul urban.

Citeste si: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Citeste si: După 18 ani de căsătorie, un italian a aflat că soția sa fusese bărbat. A mers direct la tribunal- antena3.ro

Citeste si: Mesajul Ucrainei pentru nord-coreenii trimiși să lupte de partea lui Putin. ”Mii de soldați ruși au luat decizia corectă”- wowbiz.ro

Șeful OMS, Tedros Adhanom Ghebreyesu este de părere că lumea are nevoie de drumuri pentru o lume mai sigură și de o o nouă viziune pentru orașe sigure, sănătoase, verzi și locuibile.

Accident cu motocicilist[Sursa foto: PixaBay]

"Pe măsură ce ne recuperăm și reconstruim după COVID-19, hai să facem drumuri pentru o lume mai sigură. Avem nevoie de o nouă viziune pentru orașe sigure, sănătoase, verzi și locuibile", a declarat Tedros Adhanom Ghebreyesu.

Citeste si: Ce faci dacă se aprinde martorul de monitorizare a presiunii în pneuri și cât de sigur este să mergi cu el așa

Graz, Londra și New York au limitat deja viteza la 30 km/h

Această inițiativă a OMS vine ca urmare a Declarației de la Stockholm privind Drumurile Sigure, din februarie 2020, care mobilizează statele membre ONU să gestioneze viteza ca o intervenție-cheie în materie de siguranță rutieră. Printre orașele care au implementat viteza de 30 de km/h în anumite zone urbane se numără Graz (Austria), Londra (Marea Britanie), New York (Statele Unite) și Toronto (Canada)

 

 

 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si