Raportul, despre care nu s-a aflat până acum, ar putea alimenta apelurile la extinderea investigaţiilor asupra teoriei că noul coronavirus a "scăpat" dintr-un laborator chinezesc, cu toate că grupul de experţi ai OMS (Organizaţia Mondială a Sănătăţii) care au vizitat China la începutul acestui an au afirmat că această versiune este "extrem de improbabilă", menţionează dpa.

Informaţia vine în condiţiile în care OMS are prevăzută săptămâna aceasta o şedinţă la care ar urma să se discute despre următoarea etapă a anchetei privind originea noului coronavirus, conform Agerpres.

În ianuarie, în ultimele zile ale administraţiei preşedintelui Donald Trump, o "fişă informativă" a Departamentului de Stat a indicat că în toamna lui 2019 mai mulţi cercetători de la Institutul de virologie din Wuhan (WIV) au prezentat simptome corespunzătoare atât COVID-19 cât şi altor afecţiuni sezoniere comune.

Citeste si: A fost creat SARS-Cov-2 în laborator? Sursa probabilă a noului coronavirus, identificată

Ce prezintă documentul serviciilor de informaţii

Documentul serviciilor de informaţii prezintă mai detaliat numărul celor care s-au îmbolnăvit, momentul şi vizitele lor la spital.

Citeste si: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro

Citeste si: „Blonda lui Putin” s-a supărat pe o ziaristă și a trimis securitatea la ea, după ce i-a pus o întrebare: Nu discut viața mea personală- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

Un oficial citat de Wall Street Journal a menţionat că aceste informaţii trebuie investigate mai în profunzime. De asemenea, alt oficial a spus notat că, deşi informaţiile sunt "precise", nu se explică de ce s-au îmbolnăvit respectivii cercetători.

Citeste si: Când va fi prezentat raportul anchetei OMS la Wuhan privind originea COVID-19?

Administraţia Trump a susţinut teoria că virusul a pornit dintr-un laborator din Wuhan, în timp ce administraţia noului preşedinte democrat Joe Biden a făcut apel la strângerea de dovezi suplimentare, înainte de a se trage concluzii privind originea virusului.

După vizita în Wuhan, echipa de cercetători din cadrul Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii nu a ajuns la o concluzie definitivă în acest sens.

China a raportat primele cazuri de îmbolnăvire la sfârşitul lui 2019 şi a respins teoria că virusul ar fi scăpat dintr-un laborator.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si