Unitățile medicale ale Ministerului de Afaceri Interne vor putea imuniza persoanele cu vârste de peste 18 ani, fără programare, zilnic, între orele 8.00- 16.00, a transmis MAI printr-un comunicat de presă.

"Începând de miercuri, 26 mai a.c., în centrele de vaccinare anti-COVID deschise în unitățile medicale ale Ministerului Afacerilor Interne, pe lângă angajații MAI, se va putea vaccina orice persoană cu vârsta de peste 18 ani, în limita dozelor de vaccin disponibile.

Persoanele care doresc să se vaccineze se pot prezenta, fără programare, la oricare din cele 11 centre de vaccinare ale MAI în intervalul orar 8:00 – 16:00, având asupra lor actul de identitate", se arătă în comunicatul de presă al MAI.

Citeste si: A murit primul bărbat din lume care s-a vaccinat împotriva coronavirusului

Centrele de vaccinare ale MAI folosesc serul Pfizer

Pentru cele 11 centre de vaccinare sunt alocate câte 60 de doze de vaccin Comirnaty – Pfizer. Patru dintre cele 11 centre de vaccinare funcționează în București și jud. Bihor (Spitalul de Urgență ”Prof. Dr. Dimitrie Gerota”, Centrul Medical de Diagnostic și Tratamentu Ambulatoriu ”Dr Nicolae Kretuzlescu”, Spitalul Clinic „Avram Iancu” din Oradea, Centrul Medical de Diagnostic și Tratament Ambulatoriu din Oradea), un centru de vaccinare este amenajat în Centrul Medical de Diagnostic și Tratament Ambulatoriu Ploiești, iar celelalte în Centrele Medicale Județene ale MAI din Hunedoara, Timiș, Constanța, Tulcea, Galați, Neamț.

Vaccinare anti-COVID-19[Sursa foto: PixaBay]

Citeste si: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

Citeste si: S-au trezit cu un liliac în dormitor și apoi le-a murit copilul- antena3.ro

Citeste si: Iranul cere pacea în Orientul Mijlociu, la câteva zile după ce a atacat Israelul. Apelul lansat către Occident- wowbiz.ro

În situația în care după vaccinarea angajaților MAI programați pentru ziua respectivă, numărul de persoane care doresc să se vaccineze va fi mai mare decât numărul de doze disponibile, acestea vor fi îndrumate să revină în ziua următoare.

Citeste si: Compania Pfizer va testa un vaccin pneumocic împreună cu o a treia doză de vaccin anti-COVID

Câte persoane s-au vaccinat în ultima zi

Comitetul Național de Coordonare a Activităților privind Vaccinarea împotriva COVID-19 (CNCAV) a prezentat, marţi, 25 mai 2021, bilanțul ultimelor 24 de ore în ceea ce privește imunizarea populației.

În ultimele 24 de ore au fost administrate un număr de 48.111 doze de Pfizer, 6.224 doze de Moderna, 7.467 doze de AstraZeneca și 7.018 doze de Johnson & Johnson.

Doze de vaccin Pfizer[Sursa foto: PixaBay]

Câte reacții adverse s-au înregistrat în ultima zi

În total, în ultimele 24 de ore, s-au înregistrat 64 de reacții adverse, dintre care 35 de reacții la vaccinul Pfizer, 21 reacții adverse la vaccinul Moderna, 6 reacții adverse la vaccinul AstraZeneca și 2 reacţii adverse la vaccinul Johnson & Johnson.

 

 

 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si