UPDATE-

Din păcate pentru politicianul Liviu Dragnea, el va rămâne închis în Penintenciarul Rahova, după ce Tribunalul București i-a respins joi cererea de eliberare condiționată. Decizia este definitivă și vine la exact 2 ani de la încercerarea lui Dragnea, condamnat la 3 ani și jumătate de închisoare în dosarul angajărilor fictive de la Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului (DGASPC) Teleorman.

Decizia este una definitivă.

Tribunalul Bucureşti a avut şi miercuri pe ordinea de zi dosarul care priveşte eliberarea condiţionată a lui Liviu Dragnea, însă cauza a fost amânată pentru joi. Sentinţa Tribunalului Bucureşti ar urma să fie definitivă. 

”Având nevoie de timp pentru a delibera, completul de judecată urmează a amâna pronunţarea la data de 27.05.2021”, a decis instanţa.

În 27 aprilie, Judecătoria Sectorului 5 a respins, ca neîntemeiată, cererea de eliberare condiţionată depusă de Liviu Dragnea, care execută la Penitenciarul Rahova o pedeapsă de 3 ani şi 6 luni închisoare în dosarul angajărilor fictive de la DGASPC Teleorman.

Citeste si: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro

Citeste si: Femeie din Târgu Jiu, care abia se deplasează pe picioare cu un cadru, filmată în timp ce se urcă la volan și conduce- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

În motivarea deciziei, magistratul de la Judecătoria Sectorului 5 spune că Liviu Dragnea îndeplineşte fracţia de 2/3 din pedeapsă, necesară pentru a fi eliberat condiţionat, însă instanţa nu este convinsă că el a dat dovezi temeinice de îndreptare.

Citeste si: Liviu Dragnea speră să iasă din închisoare. Decizia judecătorilor, pronunțată azi

Cererea iniţială privind eliberarea condiţionată a fost depusă la Judecătoria Sectorului 5, însă a fost respinsă ca neîntemeiată.

Dragnea a primit aviz favorabil din partea comisiei speciale din cadrul Penitenciarului Rahova.

Ce a declarat avocata lui Liviu Dragnea

Liviu Dragnea a participat la programe educative și dânsul a cerut să participe, dar i s-a spus că unele sunt sub pregătirea dânsului. La cele care a participat, unele privesc medicina, sunt teste grilă. Dacă iei punctaj maxim, iei credit. Dacă nu, nu.

Liviu Dragnea e inginer. Faptul că nu a luat punctaj maxim nu înseamnă că n-a fost activ. S-a susținut că n-a participat la programe religioase. El e credincios, a participat la toate slujbele religioase. Legea cere să ai un comportament corect, nu să fii Superman", a declarat avocata lui Liviu Dragnea, după proces.

Citeste si: BREAKING: Liviu Dragnea, trimis în judecată în dosarul finanțării şi organizării vizitei sale în SUA, în 2017

De ce a fost condamnat la închisoare Liviu Dragnea

Liviu Dragnea a fost condamnat definitiv în 27 mai 2019, de magistraţii ÎCCJ, la trei ani şi şase luni de închisoare, cu executare, în dosarul angajărilor fictive de la DGASPC Teleorman.

Citeste si: Cum își alege Karmen Minune un partener? Contează sau nu banii, pentru aceasta: "Dacă îți alegi bărbatul în funcție de asta, ai pierdut din start!"- kfetele.ro

Citeste si: Medana, mesaj tăios pentru Larisa Uță și cei doi copii ai lui Alin Oprea: "Nu mai are copii care să îl susțină? și ce? O fac eu, cu copiii mei"- radioimpuls.ro

Citeste si: Două gemene bogate au anunțat că îşi caută un iubit pe care să îl împartă. Poate să fie și sărac, dar să îndeplinească o condiție cheie- antena3.ro

Pentru ce a fost condamnat la închisoare Liviu Dragnea[Sursa foto: Facebook]

În acest dosar, Liviu Dragnea, a fost trimis în judecată de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie în 15 iulie 2016, pentru instigare la abuz în serviciu şi instigare la fals intelectual.

Potrivit procurorilor anticorupție, în calitatea sa de președinte al Consiliului Județean Teleorman, Liviu Dragnea controla și coordona activitatea DGASPC din județ, instituție unde erau încadrate Adriana Botorogeanu şi Anisa Niculina Stoica. Cele două erau plătite de DGASPC Teleorman, dar, în realitate, lucrau la organizația județeană a PSD.

Astfel, anchetatorii susțin că Botorogeanu și Stoica nu s-au prezentat la serviciu și nu au desfășurat niciuna dintre activitățile prevăzute în contractul cu Direcția de Asistență Socială.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si