![Medicii s-au declarat uimiți de norocul avut de bărbat, care putea să se otrăvească fatal în orice moment dacă atingea glandele de venin ale șarpelui.](https://cdn.knd.ro/media/521/2863/1659/20149901/1/india-corona.webp?width=320&height=180)
Medicii s-au declarat uimiți de norocul avut de bărbat, care putea să se otrăvească fatal în orice moment dacă atingea glandele de venin ale șarpelui.
Un bărbat din India a recurs la măsuri extreme și foarte periculoase pentru a se proteja de noul coronavirus. El a apărut într-un videoclip devenit viral în care mănâncă un șarpe veninos.
Prima dată bărbatul mușcă din reptilă, apoi îl rupe în două și continuă să ingereze bucăți mari. Apoi, declară în materialul filmat că mâncarea șarpelui este bună pentru „a ține la distanță COVID-19”. După postarea videoclipului pe rețelele de socializare, bărbatul a fost arestat.
Publicația online Times of India relatează că bărbatul a fost identificat ca un muncitor agricol în vârstă de 50 de ani, pe nume Vadivelu.
Cum a scăpat cu viață din experiența extremă
Șarpele era deja mort când bărbatul a început să-l mănânce, se arată în publicația indiană, însă, chiar și așa, gestul i-ar fi putut fi fatal bărbatului.
Medicii s-au declarat uimiți de norocul avut de bărbat, care putea să se otrăvească fatal în orice moment dacă atingea glandele de venin ale șarpelui.
"A mestecat șarpele care era deja mort. A avut norocul că nu a mușcat glandele de venin ale șarpelui, care era un krait obișnuit", a declarat pădurarul care a cerut arestarea agricultorului.
"Kraitul comun conține neurotoxine care pot paraliza o ființă umană". Bărbatul
a fost amendat cu 7.000 de rupii (aproximativ 97 de dolari) de către Departamentul Pădurilor pentru că a mestecat șarpele.Citeste si: Răsturnare de situație. Teoria virusului SARS-CoV-2 creat într-un laborator din Wuhan, tot mai credibilă
India, raiul teoriilor conspiraționiste despre COVID-19
Nu este prima dată când o afirmație falsă despre coronavirus se răspândește în India, o țară extrem de afectată de pandemie.
Luna trecută un politician a fost văzut dând urină de vacă unui pacient COVID-19 care era ventilat artificial.Potrivit Newsweek, unele grupuri hinduse radicale din India au apelat la urina de vacă pentru a îndepărta virusul. Alții promovează remedii pe bază de plante ineficiente și adesea periculoase, precum și diverse tehnici de respirație.
Reuters relatează că, în timp ce numărul cazurilor de coronavirus din India scade încet, experții avertizează că țara s-ar putea confrunta cu un al treilea val în lunile următoare din cauza lipsei de materiale medicale necesare și a unei rate scăzute de
Citeste si: Țara care intră în lockdown total de la 1 iunie. "Coșmarul revine"
Record de noi cazuri de infectare cu „ciuperca neagră”
India a înregistrat mai mult de 8.800 de cazuri noi de îmbolnăviri cu „ciuperca neagră”, aceasta fiind o infecție fungică sesizată la pacienții cu COVID-19, informeză BBC.
Ciuperca neagră care mai este denumită și Mucormicoza este o infecție rară, cu o rată de mortalitate de 50%, iar unii dintre pacienți pot fi salvați doar prin extirparea ochiului care a fost infectat.
Din ce în ce mai mulți pacienți cu virusul SARS Cov-2 au început să se infecteze cu mucormicoza, unii dintre aceștia și după ce s-au vindecat de COVID-19.
Doctorii precizează că la cei care s-au vindecat de Coronavirus, ciuperca neagra se instalează între 12 și 18 zile după vindecare.Citeste si: Moderna cere aprobare pentru vaccinul destinat adolescenţilor între 12 şi 17 ani
Are o experiență de peste 20 de ani în presa scrisă, online și TV, cu specializare în domeniile economic, politic și relații internaționale.
A ocupat de-a lungul timpului poziții de redactor, editor sau editor coordonator în instituții media precum Revista 22, Cariere, Business Standard, Realitatea TV, Gandul. Face parte din echipa stirilekanald.ro din iulie 2020.
Absolvent de Filosofie și Jurnalism, cu masterat în Știintele comunicării, a dezvoltat o pasiune pentru domeniul resurselor umane. Colaborează de 12 ani cu HR Club pentru realizarea Manualului de bune practici în Managementul resurselor umane. În ultimii ani a derulat mai multe proiecte de ghost-writing, cu cărți publicate la edituri de prestigiu din România.