Această dulceaţa de căpşuni va păstra culoarea naturală a fructelor, dar şi parfumul nelipsit al acestora.

Reţetă de dulceață de căpșuni rapidă şi delicioasă

V-ați întrebat care este diferența dintre gem și dulceata de căpsuni? Ei bine, dulceaţa de căpşuni e diferită de gem, deoarece gemul se face din fructe sfărâmate în, pe când dulceaţa păstrează fructele întregi, adăugându-se și mai mult zahăr.

Astfel, pentru dulceaţa de căpșuni aveți nevoie de 1 kilogram de zahăr la 1 kilogram de fructe, iar în cazul căpşunilor este nevoie şi de lămâie.

Citeste si: Dulceață de nuci verzi. Cea mai bună și mai rapida rețetă

Care sunt ingredientele necesare pentru dulceața de căpșuni?

Aceastea sunt ingrediente pentru o dulceață de căpșuni fără apă: 1 kilogram de căpşuni 1 kilogram de zahăr zeama de la o jumătate de lămâie.

Dulceața de căpșuni se prepară astfel: Mai întâi se spală căpşunile după care se rup codiţele, fructele se aşează întregi într-un vas. Mai apoi turnați zahărul peste căpşuni, iar vasul il puteti pune peste noapte la rece, în frigider.

Citeste si: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro

Citeste si: Un băiat de 18 ani riscă 20 de ani de închisoare după o vacanță cu familia în Dubai. De ce este acuzat- antena3.ro

Citeste si: Un bărbat din Ploiești a sunat la 112 pentru că doi vecini nu răspundeau la ușă. Polițiștii au făcut o descoperire năucitoare- wowbiz.ro

Dulceaţă căpșuni fără apă. Reţetă rapidă şi delicioasă
Dulceaţă căpșuni fără apă. Reţetă rapidă şi delicioasă[Sursa foto: PixaBay]

Citeste si: Dulceata de ardei iuti: reteta minune cu care iti vei impresiona musafirii garantat!

Astfel, a doua zi se pun căpşunile la fiert şi se lasă în continuare la fiert, la foc mic, luând din când în când spuma care se de deasupra. Dintr-un kilogram de căpşuni ies aproximativ 3 borcane mici, care se spală și apoi se pun în vas cu apă clocotită pentru a le steriliza, la fel și cu capacele acestora.

Iar după ce dulceaţa de căpşuni a fiert şi a scăzut pe jumătate, se adaugă zeama de lămâie,  apoi opriţi focul.

Gustați pentru a vedea dacă s-a fiert îndeajuns, iar dacă acesta se încheagă înseamnă că a fiert de ajuns şi este gata. Puneţi apă fierbinte în borcanele pe care le veţi aşeza pe o tavă din inox, pentru a evita spargerea. Puneţi imediat şi capacele şi lăsaţi borcanele acoperite cu un prosop mai gros, până se răcesc. Astfel, acestă dulceaţa poate fi păstrată timp de doi ani.

Citeste si: Dulceaţă de cireşe amare. Reţeta veche extrem de delicioasă


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si