De Rusalii, creștinii fac pomenirea morților și duc bucate pentru sfințit la biserică. Tot în ziua de Rusalii este bine să se rostească rugăciunea care care face minuni și anume, o rugă către Duhul Sfânt cunoscută și sub denumirea „Împărate ceresc”.

Ce reprezinta sarbatoarea Rusaliilor

Sărbătoarea Rusaliilor, cunoscută și sub numele de Cincizecime este prăznuită la 50 de zile de la Înviere și la 10 zile după Înălțare.

Astfel, Rusaliile reprezintă, de fapt, Pogorârea Duhului Sfânt asupra omenirii, sub formă de limbi de foc. Această sărbătoare religiosă mai semnifică puterea de lucrare mântuitoare a lui Iisus Hristos, Rusaliile reprezentate de o curățare și totodată de iluminare a sufletelor tuturor creștinilor.

Citeste si: Zile libere de Rusalii 2021. Bucurie mare pentru angajații din România. Cât vor sta acasă

Sărbătoarea Rusaliilor, cunoscută și sub numele de Cincizecime este prăznuită la 50 de zile de la Înviere și la 10 zile după Înălțare. Astfel, Rusaliile reprezintă, de fapt, Pogorârea Duhului Sfânt asupra omenirii, sub formă de limbi de foc. Această sărbătoare religiosă mai semnifică puterea de lucrare mântuitoare a lui Iisus Hristos, Rusaliile reprezentate de o curățare și totodată de iluminare a sufletelor creștinilor.

Citeste si: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Citeste si: „Blonda lui Putin” s-a supărat pe o ziaristă și a trimis securitatea la ea, după ce i-a pus o întrebare: Nu discut viața mea personală- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

La Pogorârea Duhului Sfânt nu au participat Apostolii, dar și peste o sută de frați creștini. Iar atunci când s-au aprinns limbile de foc deasupra apostolilor, aceștia începând să vorbească toate limbile de pe Pământ, atunci se consideră că s-au născut toate graiurile lumii.

Rugăciunea care se rostește de Rusalii. Cum să te rogi la Sfantul Duh pentru împlinirea dorințelor
Rugăciunea care se rostește de Rusalii. Cum să te rogi la Sfantul Duh pentru împlinirea dorințelor[Sursa foto: Facebook]

Citeste si: Mesaje de Rusalii 2021. Cele mai frumoase urări pe care să le trimiți cu ocazia acestei mari sărbători din calendarul ortodox

Ce rugaciune se rosteste de Rusalii

Această rugăciune este una dintre cele mai puternice rugăciuni pe care e bine să o rostești în ziua de Rusalii pentru un suflet curat și îndeplinirea dorințelor, fiind denumită „Împărate Ceresc”.

„Împărate Ceresc, Mângâietorule, Duhul Adevărului, Care pretutindenea ești și toate le plinești, Vistierul bunătăților și Dătătorule de viață, vino și Te sălășluiește întru noi, și ne curățește pe noi de toată întinăciunea, și mântuiește, Bunule, sufletele noastre. Slavă Tatălui, a Fiului, a Sfântului Duh, Amin”.

Citeste si: Moșii de vară 2021. Ce se împarte în mod corect de Sâmbăta Moților. Tradiții și obiceiuri


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si