Acelaşi front atmosferic din Cehia, care dus la formarea celei mai puternice tornade văzute vreodată în Europa, a ajuns şi în ţara noastră aseară, aşa cum ne-au avertizat meteorologii. Primul judeţ lovit a fost Aradul! A fost emis cod rosu de vijelii si mesajul RO alert pentru mai multe localitati unde era anunţat potopul.

Vreme rea în România

Timp de 40 minute vântul a suflat cu peste 100 km la oră, iar cerul a fost brăzdat de fulgere și tunete puternice.

Au căzut 35 de l pe metrul pătrat, iar vântul a accentuat prăpădul!

Rafelele puternice au luat tot acoperișul unui bloc cu mansardă. De asemenea, acoperișul unei facultăți din oraș a fost aruncat peste șosea, de parcă ar fi fost o cutie cu chibrituri.

Citeste si: Investim în case exclusiviste

O bucată de câteva zeci de metri pătrați din anveloparea spitalului județean Arad a fost smulsă de vânt și câțiva copaci au fost doborâți de rafale.

Citeste si: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

Citeste si: Femeie din Târgu Jiu, care abia se deplasează pe picioare cu un cadru, filmată în timp ce se urcă la volan și conduce- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

Şi în judeţul Timiş, echipajele de urgenţă au intervenit pentru îndepărtarea unor copaci şi stâlpi doborâţi de vânt. Acoperişul Bisericii Catolice din Sânnicolau Mare a fost si el spulberat de rafale.

Alt judeţ, acelaşi prăpăd. În Mureș au fost emise aseară nu mai putin de 4 mesaje RO-ALERT pentru avertizările meteo Cod roșu prin care oamenii au fost anuntati ca vine potopul.

Culturile de pe hectare intregi au fost făcute una cu pământul!

Citeste si: Rănit de șina tramvaiului

Furtuna a lovit si la Cluj Napoca și a ajuns până în sud-estul țării.

Buzoienii au fost treziți din somn de tunetele puternice și fulgere care au luminat cerul mai bine de o jumătate de oră, între trei și patru dimineața.

Citeste si: Români prinși în tornada din Cehia

Și în Argeș, pompierii au intervenit pentru degajarea copacilor căzuți pe carosabil, în urma fenomenelor meteorologice extreme.

Citeste si: Urmează o săptămână plină de surprize pe canalul de YouTube theXclusive. Urmărește emisiunile tale preferate de luni până sâmbătă în format online


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro: