Pandişpan cu cireşe. Rețeta copilăriei
Pandişpan cu cireşe. Este rețeta care nu are cum să nu-ți iasă indiferent cât de stângace ai fi în bucătărie. Este versatilă și rapid de preparat.
Rețeta de pandișpan cu cireșe era nelipsită vara în copilărie. Ce e cel mai interesat la ea e ca merge cu orice alt fruct. Caise, căpșuni, vișine, dă un strop de savoare zilelor de vară.
Iată cât de simplu se prepară
4 ouă
100 g zahăr
un praf de sare
2 linguri de ulei
120 g făină
1/2 de plic de praf copt
1 linguriță coajă rasă de lămâie
10 g zahăr vanilat Bourbon (1 pliculeț)
350 g cireșe fără sâmburi fără sâmburi
zahăr pudră pentru ornat – opţional
Citeste si: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro
Citeste si: Dulceaţă căpșuni fără apă. Reţetă rapidă şi delicioasă
Citeste si: Dulceață de nuci verzi. Cea mai bună și mai rapida rețetă
Aprindeți cuptorul la 180 de grade și puneți hârtie de copt în tavă.
Spălați cireșele și îndepărtați sâmburii.
Mixați albușurile cu un praf de sare până devin spumă fermă care nu care de pe teluri.
Adăugați zahărul și zahărul vanilat și mixați până când albușurile se întăresc din nou.
Adăugați gălbenușurile, uleiul și coaja de lămâie și mixați scurt, doar cât să se omogenizeze compoziția.
Rețeta de pandișpan cu cireșe este modalitatea perfectă de a-i bucura pe cei mici sau de le oferi musafirilor un desert rapid și foarte gustos.