Vaccinul Johnson & Johnson a produs anticorpi neutralizanţi puternici împotriva tuturor variantelor noului coronavirus, inclusiv împotriva variantei Delta, a precizat compania americană. Noua variantă de coronavirus se extinde și în România, unde a ajuns la transmitere comunitrară în județul Argeș și a produs două decese confirmate până acum.

Citeste si: Strategia lui Florin Cîțu pentru valul 4 al pandemiei: Fără restricții!

Imunitate de minim 8 luni cu vaccinul Johnson & Johnson

Varianta Delta a contribuit la creşterea bruscă a cazurilor de COVID-19 în India, care a raportat cel mai mare bilanţ zilnic al deceselor din lume. Aceeaşi variantă a obligat în iunie Guvernul Marii Britanii să amâne cu o lună redeschiderea completă a ţării.

Durabilitatea reacţiei imunitare la recipienţii vaccinului J&J a fost de cel puţin opt luni, a precizat compania americană, potrivit căreia acest ser are o eficienţă de 85% şi poate să prevină, totodată, spitalizările şi decesul.

Citeste si: Câți români s-au vaccinat în ultima zi

Rezultat surprinzător: anticorpii, mai eficienți cu cât trece timpul

"Datele actuale obţinute după opt luni de monitorizări realizate până acum arată că vaccinul monodoză anti-COVID-19 Johnson & Johnson generează o puternică reacţie a anticorpilor neutralizanţi, care nu se diminuează în timp; dimpotrivă, am observat o îmbunătăţire de-a lungul timpului", a declarat Mathai Mammen, directorul departamentului de Cercetare şi Dezoltare din cadrul diviziei de medicamente a grupului J&J. 

Citeste si: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

Citeste si: Femeie din Târgu Jiu, care abia se deplasează pe picioare cu un cadru, filmată în timp ce se urcă la volan și conduce- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

Citeste si: VIDEO| Două decese provocate de mutația Delta a virusului Sars-Cov-2, în România

Grupul J&J a transmis datele medicale sub forma unui material pre-print, potrivit Agerpres, înainte ca studiul său să fie evaluat de experţi independenţi prin procedura peer-review.

Şi alţi producători de vaccinuri anti-COVID-19, inclusiv Pfizer-BioNTech, Moderna Inc şi AstraZeneca Plc, au anunţat că serurile lor sunt eficiente împotriva variantei cu răspândire rapidă Delta.

Două decese provocate de mutația Delta a virusului Sars-Cov-2, în România

Autoritățile române au anunțat al doilea deces provocat de mutația Delta Covid-19. Medicii au intrat în alertă.

Până acum au murit două persoane din cauza mutației. Primul deces înregistrat a fost al unei femei de 72 de ani. Românca era din Argeș și avea condiții medicale pre-existente. Femeia nu era vaccinată împotriva temutului virus.

Citeste si: Cum își alege Karmen Minune un partener? Contează sau nu banii, pentru aceasta: "Dacă îți alegi bărbatul în funcție de asta, ai pierdut din start!"- kfetele.ro

Citeste si: Mesajul pe care i l-a transmis Claudia Pătrășcanu fostului soţ: "Asta este cel mai important". Gabi Bădălău a împlinit 36 de ani- radioimpuls.ro

Citeste si: Două gemene bogate au anunțat că îşi caută un iubit pe care să îl împartă. Poate să fie și sărac, dar să îndeplinească o condiție cheie- antena3.ro

Citeste si:  Cât de eficient este vaccinul anti-COVID-19 Pfizer împotriva noilor variante COVID-19?

În prezent, nu există evidențe de  transmitere comunitară susținută, la nivel național, a variantei Delta.  În schimb, susțin cei de la INSP,  „există evidențe de transmitere comunitară susținută în municipiul Pitești și comune învecinate”.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si