Simptomele clasice ale COVID sunt febră, tuse și pierderea mirosului și gustului. În cazul tulpinei Delta, tusea este abia al 5-lea cel mai comun simptom, iar pierderea mirosului sau gustului nu intră nici măcar în top 10.

Cel mai important simptom în cazul infecţiei cu tulpina Delta

În cazul tulpinei Delta, primul și cel mai important simptom este durerea de cap, urmată de durerile în gât, scurgeri nazale și febră.

“Un pacient bolnav infectează alte 5 persoane. Spre deosebire de tulpina inițială, care avea o rată bazală de reproducere a cazurilor între 2 și 3, deci categoric vorbim de o contagiozitate mult mai mare, și din păcate ceea ce se întâmplă acum în Marea Britanie, arată o tendință de expansiune în populație a acestei variante virale, majoritatea cazurilor diagnosticate sunt cauzate de această variantă, Delta. Datele strânse de cercetătorii britanici sugerează că varianta indiană provoacă simptome similare unei răceli puternice, explică Tim Spector, profesor de epidemiologie genetică la King’s College din Londra, cel care a condus cercetarea.

Tulpina Delta - simptome
Tulpina Delta - simptome

Citeste si: Avertisment OMS! Persoanele vaccinate trebuie să poarte în continuare masca de protecție

"Oamenii ar putea crede că e o răceală de sezon și să se ducă la petreceri, să răspândească virusul în comunitate… Credem că acest lucru va cauza multe probleme pe viitor", mai spune profesorul de epidemiologie la BBC.

Citeste si: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

Citeste si: Femeie din Târgu Jiu, care abia se deplasează pe picioare cu un cadru, filmată în timp ce se urcă la volan și conduce- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

Citeste si: Restricțiile anti-COVID, prelungite cu o săptămână la Sydney. Schimbare de plan din cauza tulpinei Delta

Tulpina Delta, cea mai rapidă şi mai puternică formă de până acum a COVID-19

Tulpina Delta este cea mai rapidă şi mai puternică formă de până acum a coronavirusului şi va ”ataca” persoanele cele mai vulnerabile, mai ales în locurile cu rate scăzute de vaccinare, au avertizat luni oficiali ai Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS), transmite CNBC, citată de News.ro

Tulpina Delta, identificată prima oară în India, are potenţialul ”să fie mai letală” deoarece este mai eficientă în privinţa modului în care se transmite între oameni şi în cele din urmă îi găseşte pe acei indivizi vulnerabili care se vor îmbolnăvi grav, vor avea nevoie de spitalizare şi ar putea muri”, a afirmat dr. Mike Ryan, director general al programulu ide urgenţe al OMS, într-o conferinţă de presă.

Acesta a spus că liderii mondiali şi oficialii din sectorul sănătăţii publice pot ajuta la protejarea persoanelor cele mai vulnerabile prin donarea şi distribuirea de vaccinuri pentru Covid-19.

Citeste si: Valul 5 al pandemiei lovește țara decimată de COVID. Virusul Delta a pus capac

Tulpina Delta - simptome
Tulpina Delta - simptome

”Putem proteja acele persoane vulnerabile, acei lucrători din primă linie”, a spus Ryan, ”şi faptul că nu am făcut-o, aşa cum a spus directorul general (Tedros Adhanom Ghebreyesus), este, din nou şi din nou, un eşec moral catastrofal la nivel global”.

Citeste si: Cum își alege Karmen Minune un partener? Contează sau nu banii, pentru aceasta: "Dacă îți alegi bărbatul în funcție de asta, ai pierdut din start!"- kfetele.ro

Citeste si: Mesajul pe care i l-a transmis Claudia Pătrășcanu fostului soţ: "Asta este cel mai important". Gabi Bădălău a împlinit 36 de ani- radioimpuls.ro

Citeste si: Două gemene bogate au anunțat că îşi caută un iubit pe care să îl împartă. Poate să fie și sărac, dar să îndeplinească o condiție cheie- antena3.ro

Citeste si: Cât de eficient este serul Pfizer în fața tulpinii Delta! Iată ce spun ultimele studii

Tulpina Delta înlocuieşte acum Alfa

Tulpina Delta înlocuieşte acum Alfa, varianta extrem de contagioasă care a străbătut Europa şi mai târziu SUA la începutul acestui an, a declarat dr. Paul Offit, directorul Centrului de educaţie pentru vaccinuri de la Spitalul de Copii din Philadelphia, într-un interviu recent.

Citeste si: Tulpina Delta se transmite comunitar în România

Studiile sugerează că tulpina Delta este cu aproximativ 60% mai transmisibilă decât Alfa, care era mai contagioasă decât tulpina iniţială care a apărut în Wuhan, China, la sfârşitul anului 2019.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si