Procurorii au efectuat joi percheziții la biroul medicului chirurg din Spitalul Judeţean de Urgenţă Târgu Jiu. În seiful medicului, investigatorii au gasit echivalentul a 71.000 de lei (euro, lei sau lire sterline), o cantitate importantă de alcool și țigări.

Citeste si: România, lovită de valul 4 al pandemiei de coronavirus, din cauza noii tulpini Delta? Reacția lui Raed Arafat

Rugăciune către Fecioara Maria: "Ferește-mă de procurori” 

Medicul avea un ritual, în fiecare zi spunând cu voce tare o rugăciune în cabinetul său. „Doamne, Maica Domnului, dă-mi sănătate, bani mulți, bine lui A.... ferește-mă de boală, ferește-mă de procurori”, au mai arătat procurorii.

Potrivit procurorilor, medicul nu cerea o anumită sumă de bani, dar era nemulțumit dacă suma primită era mică, așa cum rezultă din înregistrările de la dosar.

Citeste si: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

Citeste si: Femeie din Târgu Jiu, care abia se deplasează pe picioare cu un cadru, filmată în timp ce se urcă la volan și conduce- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

„De pildă, în data de 11 iunie, medicul, după ce primește un plic de bani de la un bărbat care părăsește biroul, poartă cu voce tare următorul monolog. «ce făcu... subțire de tot, 4..., 5...6, aaa, bun mă! Buuun! Mi-a dat 5 milioane, hai... păi da. Șase. Normal, trebuia să fie 6. Păi da... moșu, doar n-ai vrea moșu... moșu trăiește.... mă așteptară 6. Mă așteptară 6!”, potrivit interceptărilor, citate de ziarul  Pandurul.

Citeste si: România, lovită de valul 4 al pandemiei de coronavirus, din cauza noii tulpini Delta? Reacția lui Raed Arafat

Ce avere are medicul șpăgar

Medicul Gheorghe Neaţă deține, potrivit declarației de avere, depozite bancare în valoare de 1,4 milioane lei. 

Numeroşi pacienţi s-au plâns de faptul că au fost nevoiţi să îi dea şpagă medicului Neaţă pentru a fi operaţi, iar luna trecută procurorii şi poliţiştii l-au filat pe medic. În numai zece zile, doctorul Gheorghe Neaţă a luat mită de 13 ori.

Trebuie menționat că medicul chirurg avea un salariu de circa 15.000 de lei pe lună, dar cu toate acetea nu se dădea înapoi de la a cere bani pacienților. Într-o interceptare, Gheorghe Neaţă vorbeşte singur şi spune: "Dacă e speranţă de ceva bănuţi, internez, dacă nu, nu internez".

 Procurorii spun că urmează să fie evaluat și materialul probatoriu de după data de 16 iunie 2021, fiind posibil să apară noi date care să-l incrimineze pe medic.

 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si