Beatrice Rancea, directoarea Operei din Iași, a fost pusă din nou sub control judiciar pentru 60 de zile de procurorii DIICOT. Rancea este acuzată de constituirea unui grup infracțional organizat care și-ar fi desfășurat activitatea pe parcursul a șase ani. Printre activitățile grupului se regăsesc delapidarea subvențiilor acordate Operei de către Ministerul Culturii, prin achiziții și cheltuieli nejustificate.

Proteste la Opera din Iași

După ce la sfârșitul lunii iunie Beatrice Rancea a fost eliberată de sub control judiciar, aceasta a revenit în funcția de conducere a Operei din Iași. Decizia procurorilor DIICOT a stârnit controverse printre angajații instituției care au început o serie de proteste.

Citeste si: Beatrice Rancea este pe cale de a pierde conducerea Operei din Iași. Mai mulți angajați cer demiterea acesteia

Demisia lui Rancea este cerută de 20 de angajați. A fost suspendată din funcție din data de 3 martie, cand a fost pentru prima dată sub control judiciar. Beatrice Rancea este cercetată penal într-un dosar ce vizează nereguli financiare. Procurorii au luat aceași hotărâre și în cazul altor 10 persoane implicate în dosar.

Percheziții în București și Iași

Procurorii DIICOT din Iași au efectuat 26 de percheziții atât în București cât și în Iași.

Dosarul Operei din Iași este în desfășurare și se efectuează cercetări cu privire la săvârşirea infracţiunilor de delapidare, fals şi constituire de grup infracţional organizat.

Citeste si: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro

Citeste si: „Blonda lui Putin” s-a supărat pe o ziaristă și a trimis securitatea la ea, după ce i-a pus o întrebare: Nu discut viața mea personală- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

Citeste si: VIDEO| Actrița Luminița Gheorghiu a murit la vârsta de 71 de ani

După percheziții, Rancea a fost ridicată de către polițiști pentru audieri, la sediul DIICOT Iași. Ancheta se desfășoară la Opera din Iași din cauza unui conflict vechi dintre o parte dintre angajaţi şi managerul instituţiei, Beatrice Rancea. Ambele părți au făcut mai multe plângeri penale, din cauza cărora au fost deschise acțiuni în judecată.

Citeste si: 26 de ani de la moartea lui Ștefan Bănică Sr. În ce filme celebre a jucat îndrăgitul actor


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si