Procurorii anticorupție au descins miercuri dimineață la sediul Unitatea – Sindicatul Liber (USL) Metrou, în dosarul deschis după plângerea penală făcută în primăvară de Ministerul Transportorilor, în urma grevei sindicalilștilor. Acest tip de percheziții au loc și în casele mai multor oameni, printre care și în reședința din Sinaia a liderului de sindicat Ion Rădoi.

Surse judiciare arată că procurorii DNA au descins și la sediile a două primării.

Este vorba despre Primăria sectorului 3 și, respectiv, Primăria sectorului 5.

Oamenii legii au ridicat documente în contextul în care în stațiile de metrou din aceste două sectoare încă funcționează spații comerciale. Acest lucru se întâmplă, deși în aprilie a început procesul de demolare.

Citeste si: Percheziții de amploare în Bucureşti şi în Ilfov, la Universitatea Titu Maiorescu, la Primăria Capitalei şi la locuinţele unor persoane bănuite de delapidare, fals intelectual şi abuz în serviciu

„Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Secția de combatere a infracțiunilor asimilate infracțiunilor de corupție efectuează cercetări într-o cauză penală ce vizează suspiciuni privind săvârşirea unor infracţiuni asimilate celor de corupție, comise în perioada 2018- 2021.

În cursul zilei de 14 iulie 2021, ca urmare a obținerii autorizărilor legale de la instanța competentă, se efectuează percheziții domiciliare în 16 locații situate în municipiul București și județele Prahova și Ilfov, dintre care 3 sunt sedii ale unor instituții publice.

În cauză, procurorii beneficiază de sprijin din partea Inspectoratului General al Jandarmeriei Române", a informat DNA.

Citeste si: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro

Citeste si: Femeie din Târgu Jiu, care abia se deplasează pe picioare cu un cadru, filmată în timp ce se urcă la volan și conduce- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

Citeste si: VIDEO- Tinere mutilate la un celebru lanț de clinici estetice românești

Percheziții de amploare în Capitală

Anchetatorii au mers la sediul USLM și la mai multe locații, inclusiv la reședința lui Ion Rădoi din Sinaia, potrivit unor surse judiciare.

Perchezițiile se fac în dosarul în care conducerea Ministerului Transporturilor a făcut plângere la DNA încă din primăvară, după ce sindicaliștii au oprit circulația metroului.

Este vorba despre abuz în serviciu, trafic de influență, zădărnicirea combaterii bolilor.

Citeste si: Percheziții după protestele violente de luni noaptea. Anunțul Poliției Române

În ziua în care a avut loc greva, foarte multe persoane au mers cu mijloace de transport în comun de suprafață pentru a ajunge la locul de muncă. Oamenii au fost luați prin surprindere de greva de la metrou, deoarece nu au fost anunțați.

În dosar, sunt acuzații legate și de modul în care erau închiriate spațiile comerciale la metrou și la contractele între Metrorex și USL Metrou.

Cătălin Drulă a afirmat, după greva din luna martie, că a depus mai multe plângeri penale. Atunci a făcut plângeri și actuala conducere a Metrorex.

Spațiile comerciale erau în spațiul Metrorex, însă erau închiriate către comercianți în principal de uniunea sindicală.

Astfel că uniunea încasa 70% din veniturile din chirii, iar restul de 30% reveneau la Metrorex.

Citeste si: Cum își alege Karmen Minune un partener? Contează sau nu banii, pentru aceasta: "Dacă îți alegi bărbatul în funcție de asta, ai pierdut din start!"- kfetele.ro

Citeste si: Mesajul pe care i l-a transmis Claudia Pătrășcanu fostului soţ: "Asta este cel mai important". Gabi Bădălău a împlinit 36 de ani- radioimpuls.ro

Citeste si: Două gemene bogate au anunțat că îşi caută un iubit pe care să îl împartă. Poate să fie și sărac, dar să îndeplinească o condiție cheie- antena3.ro

Deși înțelegerea comercială a expirat în anul 2018, spațiile au continuat să fie închiriate chiar dacă Metrorex nu a vrut să mai prelungească contractele.

percheziții la DNA ion rădoi
Percheziții în Capitală.[Sursa foto: Facebook]

Se pare că o parte din acele spații au ajuns la apropiați ai liderului de sindicat Ion Rădoi. Astfel a început investigarea și direcționarea banilor către anumite persoane din sindicat. Spațiile comerciale de la metrou au fost demolate cu scandal.

În cauză procurorii beneficiază de sprijin din partea Inspectoratului General al Jandarmeriei Române.

Citeste si: Politistii au descins in casa soferului care a amenintat cu pistolul in trafic zilele trecute! Iata ce au gasit anchetatorii in locuinta sa!


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si