Cat costa un zbor turistic in spatiu cu Blue Origin

Maine, compania Blue Origin, deţinută de cel mai bogat om din lume, Jeff Bezos, se pregăteşte să lanseze primul zbor turistic în spaţiu. VA dura aproximativ 11 minute. Un milionar a plătit 28 de milioane de dolari pentru a zbura în spațiu cu Jeff Bezos, fondatorul Amazon.

La licitație au participat 20 de persoane, iar toată negocierea a durat aproximativ 10 minute, prețul de plecare fiind 4,8 milioane de dolari.

Alături de fericitul câștigător și Jeff Bezos vor mai zbura Mark, fratele miliardarului și încă un călător. Banii plătiți pentru călătorie vor fi donați fundației Blue Origin, care deține și racheta spațială.Fondatorul Amazon, Jeff Bezos este considerat cel mai bogat om din lume, cu o avere estimată la 186 de miliarde de dolari.

Citeste si: Fosta soție a lui Jeff Bezzos, cel mai bogat om din lume, renunță la miliarde de euro. Cui donează banii

Citeste si: Cine este Andy Jassy, noul director general Amazon, după ce Jeff Bezos a anunțat că va demisiona în 5 iulie 

Citeste si: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Citeste si: Femeie din Târgu Jiu, care abia se deplasează pe picioare cu un cadru, filmată în timp ce se urcă la volan și conduce- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

cat costa un zbor turistic in spatiu
cat costa un zbor turistic in spatiu

Cat costa un zbor turistic in spatiu cu Virgin Galactic

Compania Virgin Intergalactic, deţinută de miliardarul Richard Branson, e hotărâtă să ducă la un nivel cât mai popular zborul în spațiu. Acesta şi-a găsit deja un slogan îndrăzneț: „Prima companie spaţială comercială”.

„Vreau să subliniez faptul că am trimis până acum şapte oameni în spaţiu şi am format cinci noi astronauţi.

Am fost prima dintre companiile spaţiale care au trimis oameni acolo. Dar, sincer să fiu, nu văd nicio cursă”, a declarat Branson.

Costul unei călătorii la bordul navetei Virgin Galactic SpacesShip Two va fi în jur de 250 de mii de dolari.

După lansare, vehiculul va urca până la o altitudine de 80 de kilometri. Cei șase pasageri plătitori de bilet de la bord vor avea parte, cu acest prilej, de 5 minute de imponderabilitate.

Până în prezent, 600 de persoane s-au înscris deja pe lista de așteptare pentru zborurile Virgin Galactic.

 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si