Administraţia Naţională de Meteorologie a actualizat, marţi, avertizările emise luni, 19 iulie. Începând cu ora 3:00, intra în vigoare un cod galben de instabilitate atmosferică temporar accentuată. 

Citeste si: VIDEO| Cea mai aglomerată stațiune după Mamaia este Eforie Nord

Cod galben de caniculă

Instabilitatea atmosferică va fi temporar accentuată în cea mai mare parte a țării.Se

vor manifesta averse cu caracter torențial, descărcări electrice, intensificări ale vântului și, izolat, vijelii și grindină. În intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitățile de apă vor depăși local 20-30 de litri pe metru pătrat și izolat 40 de litri pe metru pătrat.

În sud-estul țării disconfortul termic se va menține ridicat, iar spre seară și noaptea pe arii restrânse se vor semnala manifestări de instabilitate atmosferică.

După caniculă vin ploile: Cod portocaliu de caniculă și ploi torențiale în 23 de județe din țară
Harta cu zonele afectate de caniculă[Sursa foto: meteoromania.ro]

Citeste si: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Citeste si: Cercetătorii au descoperit „timpul negativ” într-un experiment de fizică cuantică- antena3.ro

Citeste si: Iranul cere pacea în Orientul Mijlociu, la câteva zile după ce a atacat Israelul. Apelul lansat către Occident- wowbiz.ro

Citeste si: Imagini cu ciclonul care se apropie de România. Fenomenul a distrus Europa de Vest

Cod portocaliu de caniculă

În cea mai mare parte a Moldovei, Transilvaniei, Maramureșului și a zonei montane, vor exista averse torențiale, descărcări electrice, vijelii și grindină. În intervale scurte de timp sau prin acumulare se vor înregistra cantități de apă de 35-50 de litri pe metru pătrat și izolat peste 60-80 de litri pe metru pătrat.

Instabilitate atmosferică se va ccentua temporar mai ales după-amiză și seara, local în zona de munte, dar și în zona de nord-est, centrul și sud-estul țării. Se vor manifesta averse cu caracter torențial, descărcări electrice, intensificări ale vântului și izolat vijelii și grindină. În intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitățile de apă vor depăși local 20-30 de litri pe metru pătrat și izolat 40-45 de litri pe metru pătrat.

Județele afectate sunt Maramureş, Bistriţa-Năsăud, Cluj, Alba, Hunedoara, Sibiu, Mureş, Braşov, Covasna, Harghita, Suceava, Neamţ, Bacău, Vaslui, Iaşi, Botoşani şi parţial în judeţele Gorj, Vâlcea, Argeş, Dâmboviţa, Prahova, Buzău şi Vrancea. 

După caniculă vin ploile: Cod portocaliu de caniculă și ploi torențiale în 23 de județe din țară
Temperaturile resimțite în data de 20 iulie 2021[Sursa foto: meteoromania.ro]

Citeste si: Atenţionare MAE: Fenomene meteo extreme, ploi și furtuni puternice în Grecia

Prognoză specială pentru Capitală

În Bucureşti, până miercuri, la ora 9.00, disconfortul termic se va menţine ridicat. Temperatura maximă va fi în scădere faţă de zilele precedente și se vor inregistra 31-32 de grade. După-amiaza şi seara, se vor resimți perioade cu instabilitate atmosferică accentuată ce se va manifesta prin înnorări, averse, descărcări electrice şi intensificări de scurtă durată ale vântului. Temperatura minimă se va situa în jurul valorii de 19 grade.

Citeste si: VIDEO| Aglomerație la mare. Oamenii s-au înghesuit pe plaje

 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si