Sos guacamole - reteţa originală din Mexic. O rețetă care nu de mult timp a devenit foarte populară și în România, este vorba despre guacamole. Așadar iată cum se face rețeta originală din Mexic pentru un guacamole delicios și sănătos.
Pentru aceasta salata de guacamole vei începe mai întâi prin a zdrobi pulpa de avocado cu o furculită, fara a exagera si a o transforma in crema, dupa care adaugi toate celelalte ingrediente si continui sa folosesti furculita, incorporandu-le, la final asezonand cu sare si piper dupa gust.
Mai apoi continui cu o ceapa bine tocata, coriandrul, sarea si ardeiul iute pe care le pisezi in jur de doua minute, pana formeaza o pasta de culoare uniforma, adaugand avocado si continuand sa pisezi pana se intinde in bucatele, pastrand o usoara textura. Storci lamaia deasupra, pentru a te asigura ca salata de avocado cu usturoi sau simpla isi pastreaza culoarea frumoasa, dupa care adaugi rosiile taiate cubulete mici, pentru sosul de avocado cu rosii, si amesteci totul cu lingura.
In mod traditional, guacamole se consuma cu tortilla sau chipsuri din porumb, guacamole putand face parte dintr-o salata cu carne, sau o puteti pune pe felii de paine prajita sau pe bruschete.