Plăcinta cu mere este unul dintre deserturile copilăriei pentru mulți dintre români. Este un desert ce se prepară foarte rapid și ușor. Vă prezentăm o rețeta tradițională pentru o plăcintă cu mere, foarte gustoasă și aromată.
Într-un bol mare, se freacă untul cu zahărul. Se adaugă esența de vanilie și oul și bate ușor până obții un rezultat cremos. După care se pune și smântâna, care se amestecă până la omogenizare.
Astfel, separat, pentru aluatul de plăcintă cu mere, se combină făina cu sarea și praful de copt apoi adaugă peste amestecul cremos de mai sus, amestecând bine cu o lingură de lemn. Când aluatul care se formează se întărește și nu mai merge amestecat cu lingura, frământă cu mâna.
Când nu mai e lipicios aluatul pentru plăcinta cu mere, împarte-l în 2 bile egale.
Presară făină pe masă și întinde cu făcălețul una din cele 2 bile. Se pune prima foaie în tavă și se așază umpltura deasupra.
Mai apoi se întinde și a doua bilă de aluat și apoi se acoperă cu ea umplutura din tavă.
Se dă tava la cuptorul preîncălzit timp de 30-35 de minute sau până când observi că s-a copt aluatul.
În final, se scoate din cuptor și lasă la răcit.
Dacă vrei, presară zahăr pudră pe deasupra plăcintei și porționeaz-o.