După patru zile în care a agonizat, bătrânul a fost dus la un spital, acolo unde a fost consultat și trimis ulterior înapoi la centru. Câteva ore mai târziu, bărbatul a decedat, iar incidentul a fost mușamalizat. 

Autoritățile au deschis mai multe anchete în acest caz. 

Ucis în bătaie de un infirmier beat

Totul s-ar fi petrecut duminica trecută, pe 1 august, zi în care un infirmier ar fi intrat pe tura de lucru deși se afla sub influența băuturilor alcoolice. 

Infirmierul ar fi scos afară 30 de pacienți care se aflau în Centrul de Recuperare si Reabilitare Neuropsihiatrică de la Călineşti, anunțându-i pe aceștia că trebuie să le aplice o corecție.

Citeste si: Un adolescent a fost bătut cu bestialitate de mai multe persoane. Autoritățile au intervenit de urgență

Printre victime s-au numărat și Nicolae, un bărbat de 61 de ani, dar și fratele său geamăn, Marcel. 

Citeste si: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

Citeste si: „Blonda lui Putin” s-a supărat pe o ziaristă și a trimis securitatea la ea, după ce i-a pus o întrebare: Nu discut viața mea personală- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

Nicolae a fost lovit cu bestialitate până când a căzut inconștient la pământ.

„A început să îi bată cu bestialitate cu picioarele, cu pumnii în burtă, în față. Colegă dumnealui de tură l-a apucat de braț – "nu îi mai bate că îi omorî". Nu s-a oprit. După care a fost chemată în jurul orelor 24 asistență medicală.”, a spus Georgiana Pascu, manager la Centrul de resurse juridice, potrivit observatornews.ro.

În ciuda faptului că victima avea mai multe coaste rupte, angajații centrului nu l-au dus la spital, ci l-au lăsat să agonizeze în centru. La patru zile după acest eveniment, medicul centrului a revenit din concediu și a observat faptul că bărbatul se simte tot mai rău. Atunci a fost dus la Spitalul Județean Ploiești, unde a fost consultat, apoi a fost trimis înapoi.

În dimineața ce a urmat, bărbatul a decedat. 

Citeste si: O copilă, de trei ani, a fost omorâtă în bătaie de iubitul mamei. Fetița s-a luptat minute la rând până și-a dat ultima suflare

Angajații centrului le-au spus rudelor că bărbatul a murit în somn

Angajații Centrul de Recuperare si Reabilitare Neuropsihiatrică de la Călineşti au încercat să mușamalizeze cazul. Aceștia au anunțat rudele decedatului, însă au spus faptul că bărbatul ar fi murit în somn.  

Citeste si: Veste excelentă pentru femeile din țara noastră! Cine poate ieși mai rapid la pensie- kfetele.ro

Citeste si: Fiica Ralucăi Moianu nu a ascultat! Ce i-a interzis fosta prezentatoare TV tinerei de 19 ani- radioimpuls.ro

Citeste si: Femeie din Târgu Jiu, care abia se deplasează pe picioare cu un cadru, filmată în timp ce se urcă la volan și conduce- antena3.ro

“Am stat de vorbă cu fratele persoanei decedate. Acesta era foarte temător și ne-a spus aproape plângând cum au fost scoși în fața pavilionului, pe asfalt, aproape toți cei 30 de rezidenți cu dizabilități, au fost loviți, înjurați, umiliți de un angajat. Au fost loviți cu picioarele, cu pumnii, în coaste, în torace, în abdomen, în picioare, în față – și dumnealui avea urme pe față de la loviturile aplicate – că este vorba despre un instructor sau un infirmier care lucrează acolo, colega de tură a dumnealui ar fi încercat să îl oprească, dar fără succes” ,  a mai spus Georgiana Pascu, manager la Centrul de resurse juridice.

Citeste si: Detalii cutremurătoare la un centru de psihiatrie din Prahova. Un angajat, suspect că a ucis în bătaie unul dintre pacienți

Autoritățile au început mai multe anchete în acest caz

În urma raportului emis de medicii legiști a rezultat faptul că bărbatul care a decedat a suferit numeroase traumatisme. 

”Toți ceilalți angajați cu care am stat de vorbă ne-au spus că nu au auzit nimic. Asistenta medicală care era de serviciu ne-a spus că dumneaei era într-un alt pavilion, în aceeași curte, a fost chemată după aproximativ o oră de la acest incident și a crezut că a fost vorba de o altercație între cei doi frați gemeni, cei doi domni în vârstă. Legea prevede foarte clar că orice deces survenit într-o astfel de instituție trebuie tratat ca un deces suspect. Rudelor li s-a spus inițial că domnul respectiv a murit în somn, nu s-a mai trezit și haideți să îl îngropăm repede”’ a completat Georgiana Pascu.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si