Doar norocul a făcut ca turistul, care a şi filmat scena halucinantă, să nu fie rănit. Între timp, mult anunțata ordonanță dată de ministerul mediului încă nu poate fi pusă în aplicare.

Cu o inconștiență ieșită din comun acest individ are impresia că ursul este animal de companie. Îl ademenește cu mâncare și se apropie periculos de mult de sălbăticiune.

Când simte că teritoriul îi este încălcat, ursul sare însă la atac

Doar norocul și instinctul șoferului care conducea maşina i-au salvat viața individului care a şi filmat scena halucinantă. O clipă de neatenție era suficientă ca bărbatul să ajungă victima ursului. Mai grav este ca astfel de imagini cu oameni care se expun la riscuri uriaşe oprind pe marginea drumurilor ca să se apropie de salbaticiuni, vedem tot mai des.

Mai multi turisti au fost filmati in timp ce incercau sa mangaie un pui de urs, fara sa se gandeasca vreo clipa ca ar putea fi in pericol.

Citeste si: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro

Citeste si: S-au trezit cu un liliac în dormitor și apoi le-a murit copilul- antena3.ro

Citeste si: Iranul cere pacea în Orientul Mijlociu, la câteva zile după ce a atacat Israelul. Apelul lansat către Occident- wowbiz.ro

Citeste si: Ludovic Orban: „Nu sunt un vânător, dar este necesară reglementarea situaţiei cu recoltarea urșilor..”

Imaginile au ajuns pe internet și au revoltat o țară întreagă

Oamenii spun că astfel de gesturi pot condamna la moarte animalele sălbatice.

În astfel de cazuri, soarta urșilor va sta în mâinile primarilor. Noua ordonanță de urgență dată de ministerul mediului le dă edililor putere absolută asupra vieților sălbăticiunilor.

Doar că momentan noua lege nu este pusă în practică nicăieri în țară. Normele de aplicare lipsesc, buget pentru intervenții nu există, iar comisiile din fiecare localitate încă nu au fost stabilite. 

Citeste si: CAZ IREAL în Mureș! Un alt bărbat a fost omorât de către un urs

Chiar dacă în multe localități din țară urșii coboară zilnic în căutare de hrană, autoritățile încă au mâinile legate. Concret, în cazul ursului care a sărit să îl atace pe bărbatul care îl întărâta edilii, împreună cu echipa de intervenție, nu ar fi putut face nimic.

Citeste si: Ursul care l-a omorât pe ciobanul Mihai Cadar, găsit mort în pădure. Ce s-a găsit în apropierea animalului

Activiștii de mediu spun că este nevoie de campanii de educare pentru ca oamenii să conștientizeze pericolul la care se expun atunci când dau nas în nas cu un urs. Mulți nu știu cum să reacționeze în fața sălbăticiunilor, iar de multe ori ajung să cadă pradă animalelor.

 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si