Șapte județe din țară se află joi sub cod galben de instabilitate atmosferică accentuată, averse cu caracter torențial, descărcări electrice, intensificări ale vântului, vijelii și grindină. Începând de sâmbătă (14 august) disconfortul termic va fi din nou în creștere în vest și în sud, apoi și în restul țării.

Citeste si: Anticiclonul ''Lucifer'' a adus temperaturi record în Italia

COD GALBEN
Fenomene vizate: instabilitate atmosferică temporar accentuată
Interval de valabilitate: 12 august, ora 13:00 – 12 august, ora 23:00

În intervalul menționat, local în Carpații Meridionali și de Curbură, precum și în nordul Munteniei vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată, ce se va manifesta prin averse ce vor avea și caracter torențial, descărcări electrice, intensificări ale vântului, vijelii și grindină. Cantitățile de apă vor depăși pe alocuri 25...40 l/mp.

Cele șapte județe expuse avertizării cod galben de vijelii până la ora 23.00 sunt Argeş, Dâmboviţa, Prahova, Buzău, Braşov, Vrancea şi Covasna. 

Citeste si: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

Citeste si: Femeie din Târgu Jiu, care abia se deplasează pe picioare cu un cadru, filmată în timp ce se urcă la volan și conduce- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

Astfel de fenomene vor fi pe arii restrânse și în restul teritoriului, cu o probabilitate mai ridicată spre seară în centrul și sudul Munteniei, anunță ANM.

Citeste si: Un ciclon din Marea Neagră ar putea lovi România în perioada următoare

COD GALBEN
Fenomene vizate: disconfort termic ridicat
Interval de valabilitate: 12 august

În sudul Olteniei și în sud-vestul Munteniei, disconfortul termic va fi ridicat și local va fi caniculă. Indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități, iar temperaturile maxime vor fi cuprinse între 34 și 37 de grade.

Începând de sâmbătă (14 august) disconfortul termic va fi din nou în creștere în vest și în sud, apoi și în restul țării.

Prognoza specială pentru Capitală

Valoarea maximă de temperatură din zona Municipiului Bucureşti va atinge, joi, 33 de grade Celsius, iar spre orele serii vremea va deveni instabilă, conform prognozei publicate de Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM). La nivelul Capitalei, indicele temperatură-umezeală (ITU) se va apropia de pragul critic de 80 de unităţi.

Cerul va fi variabil joi, cu înnorări temporar accentuate spre seară, când va creşte probabilitatea pentru intensificări ale vântului, vijelie, descărcări electrice şi ploi de scurtă durată.

Pe tot parcursul zilei de joi, vremea va fi călduroasă, cu o temperatură maximă de 32- 33 de grade şi disconfort termic ridicat.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si