„O amnistie generală a fost declarată pentru toţi... aşa că ar trebui să vă începeţi rutina cu toată încrederea”, potrivit unui comunicat al talibanilor citat de AFP.

Talibanii au anunțat graţierea tuturor oficialilor guvernamentali

Anunțul făcut de talibani vine după mai multe zile în care cei care au lucrat pentru Guvern şi organizaţii sprijinite de Occident- precum translatori ai trupelor americane- s-au temut de noile reguli ale talibanilor.

Talibanii sunt recunoscuţi pentru modul violent de a pedepsi, acestia fiind acuzaţi de comiterea de crime de război, învinuiri pe care le-au respins.

Citeste si: VIDEO| Scene de haos și disperare în Afganistan. De frica talibanilor care au cucerit țara, mai mulți oameni s-au agățat de aripile avioanelor, iar câțiva s-au prăbușit de la mare înălțime

Citeste si: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

Citeste si: Doctorii au descoperit un bărbat cu trei penisuri. Este primul caz de acest fel din lume care a putut fi studiat- antena3.ro

Citeste si: Arma teribilă testată cu succes de Franța. Va avea misiunea de a-i elimina pe luptătorii lui Putin aflați în Ucraina- wowbiz.ro

De asemenea, talibanii au pătruns duminică în Kabul şi au declarat victorie în faţa armatei afgane care în ultimii 20 de ani a fost condusă de forţele NATO. Însă, după retragerea trupelor aliate, în câteva săptămâni talibanii au recucerit întreaga ţară, duminică preluând controlul asupra palatului prezidenţial.

Preşedintele Ashraf Ghani a părăsit ţara, anunţând online că a făcut asta pentru a evita vărsarea de sânge. Aparent, el se află în Tadjikistan.

Totodată, talibanii au specificat faptul că oamenii vor putea să îşi reia activităţile obişnuite curând şi unul dintre lideri a declarat pentru Reuters că „viaţa normală va continua într-un mod mult mai bun”.

Citeste si: Prima reacția a lui Joe Biden despre criza din Afganistan: Totul se opreşte acum

Misiunile diplomatice din Kabul s-au retras, evacuându-şi personalul, iar în capitala afgană au rămas, în prezent, doar ambasadele Rusiei, Chinei şi Pakistanului.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si