Talibanii au început vânătoarea foștilor colaboratori ai NATO, după cum avertiza ONU.

Disperare în aeroportul din Kabul
Disperare în aeroportul din Kabul[Sursa foto: newslconsulting.com]

Ruda unui fost jurnalist, printre victimele talibanilor.

Deutsche Welle, a anunțat miercuri că cei ce dețin acum puterea în Afganistan au plecat în căutarea unui fost jurnalist al NATO. Cum nu l-au găsit, talibanii au ucis o rudă a acestuia și au rănit-o grav pe alta.

” Uciderea unei rude apropiate a unuia dintre editorii noștri de către talibani este o tragedie și o dovadă a pericolului în care se află toți angajații noștri și familiile lor din Afganistan. Este evident că talibanii sunt pe urmele jurnaliștilor, atât în Kabul, cât și în provincii. Nu mai avem timp”, a declarat Directorul general al DW, Peter Limbourg.

Citeste si: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

Citeste si: „Blonda lui Putin” s-a supărat pe o ziaristă și a trimis securitatea la ea, după ce i-a pus o întrebare: Nu discut viața mea personală- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

Reprezentanții mai multor instituții de presă din Germania, cer Guvernului acordarea unor vize rapide pentru angajații afgani. Printre instituțiile media care sprijină demersul se numără Der Spiegel, DPA, Süddeutsche Zeitung, Frankfurter Allgemeine Zeitung sau RTL.

Citeste si: UPDATE- MAE: Al doilea zbor al aeronavei Forţelor Aeriene. Încă un român evacuat din Kabul

Un german a fost împușcat în timp ce se îndrepta spre aeroport.

Talibanii l-au împușcat pe cetățeanul german în timp ce se îndrepta către aeroportul din Kabul. Din fericire, acesta a fost rănit ușor, viața lui nu este în pericol și va fi evacuat curând.

1.600 de persoane au fost evacuate de pe teritoriul afgan de către armata germană, cu un total de 11 zboruri. Cel mai recent zbor a avut loc astăzi, au fost preluate 161 de persoane, urmând ca alte avioane să decoleze de la Kabul în decursul zilei de azi.

Citeste si: Talibanii controlează toate căile de acces către aeroportul din Kabul. Femei și copii bătuți

 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si