Marți, 24 august 2021, comisia pentru medicamente destinate uzului uman a EMA a aprobat folosirea unei fabrici de la Saint Remy sur Avre din Franţa pentru fabricarea vaccinului Pfizer-BioNTech, Comirnaty.

51 de milioane de doze de vaccin suplimentare

Din fericire, fabrica operată de Delpharm va contribui la furnizarea a până la 51 de milioane de doze suplimentare de vaccinuri Comirnaty în 2021, a spus EMA.

Autoritatea de reglementare a mai anunţat că a aprobat o nouă linie de fabricaţie la sediul BioNTech din Marburg, în Germania, care va contribui la creşterea capacităţii de producţie a substanţei active a vaccinului cu aproximativ 410 milioane de doze în acest an.

Citeste si: Mai puține focare de coronavirus în Israel, după vaccinarea cu doza 3

UE a încercat să mărească aprovizionarea cu seruri COVID-19

Uniunea Europeană a încercat să mărească şi să protejeze aprovizionarea după un început dificil al campaniei sale de vaccinare, punând în funcţiune mai multe unităţi de producţie şi plătind mai mult pentru vaccinurile destinate coronavirusului.

Totodată, EMA şi-a dat aprobarea pentru o altă fabrică, din Bloomington, Indiana, în Statele Unite, pentru vaccinul Moderna, şi alte câteva locaţii implicate în testare şi ambalare.

Citeste si: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro

Citeste si: Femeie din Târgu Jiu, care abia se deplasează pe picioare cu un cadru, filmată în timp ce se urcă la volan și conduce- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

Fabrica din Bloomington este operată de producătorul de medicamente pe bază de contract Catalent.

De reținut este faptul că recomandările nu necesită o decizie a Comisiei Europene, iar fabricile pot deveni operaţionale imediat, potrivit EMA.

Vaccinare anti-COVID-19[Sursa foto: PixaBay]

Citeste si: Ministrul Sănătății: „Vârful pandemiei s-ar putea să fie la finalul lunii septembrie, dar este o estimare. În scenariul cel mai rău posibil...”

Se pregătesc alte aprobări de vaccinuri

Statele Unite ar putea aduce sub control Covid-19 până la începutul anului viitor, fiind posibil ca aprobări pe scară mai largă a vaccinurilor să aibă loc în săptămânile următoare, a declarat dr. Anthony Fauci, cel mai reputat specialist american în boli infecţioase, la o zi după aprobarea completă a vaccinului dezvoltat de Pfizer de către Agenţia pentru Medicamente şi Alimente (FDA), transmite Reuters.

Fauci a mai spus că aprobarea vaccinului Pfizer deschide calea ca mai mulţi oameni să fie vaccinaţi, fiind posibil ca în următoarele săptămâni să fie aprobate complet şi vaccinuril dezvoltate de Moderna şi Johnson & Johnson's, iar aprobarea pentru copiii mici să aibă loc în toamnă. 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si