Problema gunoaielor din Sectorul 1 este pe cale să se rezolve. După zece luni de negocieri, și gunoiul lăsat pe străzi, Clotilde Armand a obținut înjumătăţirea plăţilor către Romprest pentru salubritate.

Primăria Sectorului 1 va plăti între 10 şi 12 milioane lei pe lună faţă de cele 20 de milioane lei.

Scăderea costurilor nu va afecta cu nimic calitatea serviciilor de colectare a deșeurilor.

Clotilde Armand a obţinut şi angajamentul că Romprest nu va mai întrerupe serviciul de ridicare a gunoiului menajer şi curăţenia stradală. 

Anual, un locuitor din Sectorul 1 plătește pentru salubritate 797 lei cu TVA/an. Comparativ cu un locuitor din Iași care plătește 30 de lei.

Clotilde Armand continuă demersul pentru recuperarea prejudiciului de 50 de milioane de euro cauzat primăriei şi cetăţenilor de firma de salubritate. 

Citeste si: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

Citeste si: Femeie din Târgu Jiu, care abia se deplasează pe picioare cu un cadru, filmată în timp ce se urcă la volan și conduce- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

Citeste si: Clotilde Armand a căzut la pace cu Romprest în ”războiul gunoaielor”

În Sectorul 2, primarul Radu Mihaiu a obţinut tarife cu 35% mai mici pentru locuitori. 

Aici primarul Radu Mihaiu a purtat negocierile cu operatorul de salubritate Supercom. Noile tarife au fost votate joi în şedinţa Consiliului Local, mai indică sursa citată.   Noile tarife au fost votate joi în şedinţa Consiliului Local, mai indică sursa citată.   

Radu Mihaiu a mai obţinut şi spălarea străzilor la un tarif de aproape 23 de ori mai mic (de la 2,98 de lei/mp la 0,13 lei/mp) şi includerea unui număr de 933 de străzi, faţă de cele 25 de străzi din centru, care erau iniţial cuprinse în contract. 

Primarul Sectorului 2 a introdus și serviciul de colectare a deșeurilor voluminoase în fiecare sâmbătă.

Citeste si: VIDEO| Nicușor Dan a preluat interimar conducerea Administraţiei Lacuri Parcuri şi Agrement


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si