Cu toate acestea, la angajare, mersul pe bicicletă reprezintă probă obligatorie pentru timișorenii care vor să devină agenți locali.

Mihaela, Bogdan, Andrei și Mihai dau startul patrulării pe bicicletă în fiecare dimineața la ora 08:00. Se împart în două ture astfel încât toată ziua să fie acoperită în cazul în care e nevoie să intervină.

Citeste si: VIDEO| Amenzi usturătoare pentru hrănirea porumbeilor. Ce oraș a luat această măsură

Polițiștii locali, mai eficienți pe biciclete

Toți agentii poartă o ținută adecvată pentru pedalat: pantaloni speciali, tricou inscripționat cu însemnele Poliției Locale și o geacă sport in zilele racoroase. Din cele 18 biciclete pe care le au în dotare, doar 8 mai sunt funcționale. Cu toate acestea, mersul pe ele este esential:

Citeste si: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Citeste si: Femeie din Târgu Jiu, care abia se deplasează pe picioare cu un cadru, filmată în timp ce se urcă la volan și conduce- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

„La Poliția Locală Timișoara, una dintre probele de concurs este chiar mersul pe bicicletă, ceea ce, spunem noi, este un lucru foarte bun!”, a spus Dana Seracin, purtătorul de cuvânt al Poliției Locale din Timișoara. 

Citeste si: VIDEO| Puștanul evadat de 18 ani continuă să pună pe jar autoritățile! Cum a fost surprins în diferite locuri de camerele de supraveghere

Mihaela lucrează de 8 ani ca polițist local, e pasionată de sport, joacă fotbal și când i s-a pus bicicleta la dispoziție, a fost extrem de încântată.

Agenții s-au ocupat de liniștea în oraș și de pe celebrele seg-way-uri, cumpărate în anul 2017 de fostul edil Nicolae Robu.

Trotinetele electrice de ultimă generație au fost, însă, scoase din uz de actualul primar.

Timișorenii, încântați de patrulele velo

Timișorenii sunt încântați de patrulele velo și spun că se simt mai în siguranță: „e o idee foarte buna, deoarece sunt aproape în caz că s ar întâmplă ceva.”

Divizia velo a Poliției Locale a fost înființată în anul 2014, iar de-a lungul timpului agenții au mers în patrulare și cu șalupa pe canalul Bega. Acum, însă, și ambarcațiunea a fost trasă pe dreapta, pentru că era prea costisitor de folosit.

Citeste si: EXCLUSIV Cum s-au cunoscut Deea de la Survivor și proaspătul ei soț, Adrian? Cei doi au dezvăluit cum a avut loc cererea în căsătorie


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si