Primăria din Bucov, județul Prahova, îl vrea pe Tzancă Uraganu la muncă în folosul comunității. S-a ajuns aici după ce manelistul a refuzat ani la rând să plătească impozitul de peste 10 mii de lei pentru mașina pe care o avea pe vremea când trăia în colonie.

Acum se lăfăie în lux și afișează autoturisme de sute de mii de euro, dar se pare că nu i-a prea păsat de datorii.

Iar fiscul nu a putut să-l execute silit pentru că- stupoare- pare să nu aibă nimic pe numele lui. Deși banii din dedicații curg fără număr!

Citeste si: VIDEO| Lovitură dură pentru Tzancă Uraganu. Deși este unul dintre cei mai bogați maneliști din România, a fost chemat în instanță pentru neplata unei amenzi

„Banii stau la casierie... așa e normal să fie!”

Teorie pare să știe ca la carte manelistul, căci la fel spun și inspectorii fiscului: banii din impozite și taxe ar trebui să stea la casierie. Doar că Tzancă Uraganu, pe numele lui din buletin Andrei Velcu, când vine vorba de obligații nu pare la fel de entuziasmat să scape de ele: are peste 10 de mii de lei datorie doar la primăria din Bucov, acolo unde a locuit în trecut.

Citeste si: Tzancă Uraganu a ajuns la perfuzii: „Încărcăm bateria!”

Citeste si: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Citeste si: După 18 ani de căsătorie, un italian a aflat că soția sa fusese bărbat. A mers direct la tribunal- antena3.ro

Citeste si: Mesajul Ucrainei pentru nord-coreenii trimiși să lupte de partea lui Putin. ”Mii de soldați ruși au luat decizia corectă”- wowbiz.ro

Deși i-au fost trimise nenumărate somații, manelistul nu a binevoit să-și plătească dările, în ciuda avuției pe care o afișează ostentativ, atât la concerte, unde se lasă filmat cu teancurile de valută atârnate de lanțul gros de aur de la gât, cât și în videoclipuri- unde aruncă cu bani și afișează bolizii scumpi!

Autoturisme de 400.000 de euro în garajul lui Uraganu

Doar că inspectorii de la fisc au suferit un șoc când au vrut să-l execute silit pentru repectiva datorie: n-are venituri stabile și nici bani în conturi pe numele lui. Straniu, având în vedere că are mai multe vile de lux, iar prin garajul lui au trecut de-a lungul anilor autoturisme ce valorează și câte 400 de mii de euro- unul singur.

Dar de unde nu e nici Dumnezeu nu cere- și-au spus resemnate autoritățile din Bucov care, în cele din urmă, au cerut instanței să schimbe amenda în... muncă în folosul comunității.

Când au auzit una ca asta- localnicii s-au împărțit în două.
„Care au amenzi neplătite.... să muncească!”
„Să dea cu sapa, să muncească, la pomi, ce se face!”
„Un om așa ceva nu se poate.... nu se poate să face el muncă în folosul comunității!”
„Dânsul e lăutar.... nu, nu, nu, corect!”

Citeste si: Fiscul se ia la tranta cu Uraganu

Manelistul nu e la prima ispravă

Dar manelistul nu e la prima ispravă. În urmă cu trei ani, primăria Ploiești avea de recuperat aproape 30 de mii de lei- mare parte din amenzi de la Poliția Rutieră. Și atunci instanța a dispus ca el să muncească 300 de ore în folosul comunității!

„Ne uităm pe stradă și vedem tot felul de Rolls-uri, de mașini scumpe, dacă ne uităm la declarațiile de venit al celor care le au, nu pot fi justificate!”, spune consultantul fiscal Gabriel Biriș.

Citeste si: Anunț important pentru elevele și studentele din țară! Noi tichete sociale de la Guvern- kfetele.ro

Citeste si: Cine este și cu ce se ocupă Diana, fiica Deliei Budeanu. Detalii neștiute despre primul copil al regretatei crainice TV- radioimpuls.ro

Citeste si: Fiica milionarului Ioan Crișan, reținută pentru uciderea lui. Anchetatorii au aflat de ce Laura Crișan a comandat asasinarea acestuia- antena3.ro

Citeste si: Tzancă Uraganu, amendat la o nuntă în Constanța

Cum a rezolvat Bulgaria impozitarea maneliștilor

Gabriel Biriș a fost secretar de stat în Ministerul Finanțelor pe vremea când autoritățile spuneau că încep lupta cu impozitarea averilor maneliștilor. S-au dus în Bulgaria atunci să vadă cum a răzbit fiscul de acolo...

„Au făcut mistery shopping, adică au trimis agenți, inspectori fiscali să ceară oferte pentru nunți, botezuri și alte cumetrii...”
„Au văzut câți bani fac, au văzut care era agenda, cât de încărcați erau!”
„Și rezultatul a fost că oamenii au plătit și, mai mult decât atât, au și susținut campania fiscului bulgăresc de creștere a conformării voluntare, pentru că altfel îi legau!”

Doar că un proiect de lege care ar fi trebuit să limpezească veniturile de la nunți și botezuri a fost uitat prin sertare. A venit un alt guvern, care nu a mai văzut prioritară problema, astfel că artiștii strâng în continuare bani negri cu lopata de pe la evenimente și nimeni nu îi întreabă de sănătate!


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro: