Potrivit meteorologilor, a doua săptămână a lunii septembrie este caracterizată în țara noastră, de prezența unui vast câmp anticiclonic, care, deși de la o zi la alta va fi împins spre estul Europei, va continua să fie de interes pentru tot intervalul de prognoză.

Prognoza meteo pentru săptămâna 6-12 septembrie 2021

Însă, din punct de vedere al circulației maselor de aer, o buna parte din săptămână vom ramane sub influența unei mase de aer polar dinspre NE extrem al Europei, însă, in a doua parte a saptamanii, pe o circulație atlantică, mase

de aer cald vor avansa spre teritoriul țării noastre.

Săptămâna 06 – 12 septembrie va aduce nopți răcoroase, mai ales în Moldova, Transilvania, Maramureș, zonele montane, regiuni unde minimele nu vor trece, în fiecare zi a săptămânii, de 7 – 9, 10 grade. Pe crestele montane vor fi temperaturi și mai mici, spre 2 – 4 grade.

Prognoza meteo pentru săptămâna 6-12 septembrie 2021
Prognoza meteo pentru săptămâna 6-12 septembrie 2021[Sursa foto: PixaBay]

Citeste si: Vremea București septembrie 2021: Ce ne așteaptă în următoarea perioadă?

Astfel, pentru restul țării regimul termic nocturn se va situa la valori de 11 – 12, 13 grade, iar prin Oltenia și SV Munteniei, respectiv litoral, putem atinge și temperaturi de 15 – 16 grade (luni, marți și joi).

Citeste si: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

Citeste si: Femeie din Târgu Jiu, care abia se deplasează pe picioare cu un cadru, filmată în timp ce se urcă la volan și conduce- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

Temperaturile maxime în această saptămână vor ajunge pana la 17 – 18 grade prin nordul și centrul Moldovei, respectiv 20 – 22 de grade în restul țării, pentru ca, de la o zi la alta, temperaturile să mai câștige câte un grad, două, astfel că marți, miercuri, să vorbim la nivelul întregii țări de maxime de 22 – 24, 25 de grade, iar vineri și sâmbătă, mai ales prin Banat, Oltenia, Muntenia, Dobrogea și sudul Moldovei să urcăm la 26 – 27 de grade.

În Moldova, Transilvania, Maramureș, pe tot parcursul saptamanii vor exista maxime de la 18 spre 20, 21 de grade.

La munte, regimul termic diurn va fi caracterizat de valori de la 14 spre 16, 17 grade, cu 10 – 11 grade pe creste.

Prognoza meteo pentru săptămâna 6-12 septembrie 2021
Prognoza meteo pentru săptămâna 6-12 septembrie 2021[Sursa foto: PixaBay]

Începutul săptămânii va aduce precipitații, în special prin SE extrem al Dobrogei, Meridionali, Apuseni, izolat și prin Banat sau Transilvania. Joi, condițiile de ploaie reapar prin Muntenia, Oltenia, vineri am putea avea ploi slabe prin Oltenia, Dobrogea și Maramureș.

Citeste si: Programul ”Litoralul pentru toți” începe miercuri. Cazare la mare cu 36 de lei

Sâmbătă și duminică vor fi condiții de ploi slabe prin Transilvania, zonele montane și nordul Moldovei.

 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si