Ministrul Educaţiei Naţionale, Sorin Cîmpeanu, anunţă că 10.000 de elevi s-au vaccinat anti-COVID în ultimele 10 zile, el afirmând că 61% dintre angajaţii din sistemul de educaţie sunt de asemenea vaccinaţi, Cîmpeanu afirmă că speră ca procesul de imunizare să continue după deschiderea anului şcolar.

Ministrul Educației vrea evitarea pierderilor înregistrate în anul şcolar anterior

„Astăzi pot începe şcoala cu prezenţă fizică 99,7% din cei aproape 3 milioane de elevi şi preşcolari.

Este un lucru extrem de important, demonstrează înţelegerea importanţei şcolii”, a afirmat ministrul Educaţiei luni, la ceremonia de deschidere a anului şcolar de la Liceul Tehnologic Carol I din comuna prahoveană Valea Doftanei. 

Cîmpeanu a făcut apel la responsabilitate în ceea ce priveşte respectarea regulilor de prevenire a răspândirii SARS-CoV-2.

Citeste si: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Citeste si: Femeie din Târgu Jiu, care abia se deplasează pe picioare cu un cadru, filmată în timp ce se urcă la volan și conduce- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

Citeste si: 8 școli din Capitală își vor desfășura activitatea exclusiv online

61% din personalul din învăţământ s-a vaccinat anti-COVID

Cîmpeanu a amintit „cu satisfacţie” că 61% din personalul din învăţământ s-a vaccinat anti-COVID, el spunând că aceasta este cea mai numeroasă categorie profesională vaccinată şi că  „este nevoie să continuăm acest proces”.

„În ultimele 10 zile s-au vaccinat 10.000 de elevi, am depăşit pragul de 15% proporţia elevilor vaccinaţi. Una din trei persoane vaccinate în ultimele zece zile la nivel naţional cu vaccinul Pfizer este elev”, a anunţat ministrul.

Citeste si: Politicienii participă la festivităţile de deschidere ale noului an școlar


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si