La ceremonia de la Cotroceni au participat, pe lângă șeful statului şi premierul Florin Cîţu, ministrul de Interne, Lucian Bode, şi şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, Raed, precum și înalți oficiali din cadrul MAI.

Citeste si: Discursul Președintelui Iohannis la deschiderea anului școlar

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, luni, că, pe măsură ce România va ajunge să se confrunte cu situaţii de urgenţă civilă, misiunile pompierilor vor deveni tot mai dificile şi a subliniat importanţa culturii prevenţiei în rândul populaţiei.

Potrivit preşedintelui Iohannis, pentru a gestiona rapid şi eficient situaţiile de urgenţă, este nevoie de dezvoltarea continuă a unui sistem de intervenţie performant, dotat cu tehnică şi echipamente adecvate.[Sursa foto: Presidency.ro]

Iohannis a conferit drapelele de luptă pentru 11 unităţi militare de pompieri

La Palatul Cotroceni a fost organizată o ceremonie cu ocazia Zilei Pompierilor, în cadrul căreia şeful statului a decorat drapelul de luptă al IGSU şi pe comandanţii modulelor specializate de intervenţie care au acţionat la incendiile din Grecia - colonelul Valentin Florin Pop şi locotenent-colonelul Alexandru-Adrian Csilik Alexandru.

Citeste si: VIDEO| Pe ritmuri de rock, premierul Florin Cîţu a deschis anul şcolar la liceul Gheorghe Lazăr din Capitală 

Citeste si: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Citeste si: Un băiat de 18 ani riscă 20 de ani de închisoare după o vacanță cu familia în Dubai. De ce este acuzat- antena3.ro

Citeste si: Un bărbat din Ploiești a sunat la 112 pentru că doi vecini nu răspundeau la ușă. Polițiștii au făcut o descoperire năucitoare- wowbiz.ro

De asemenea, preşedintele Iohannis a conferit drapelele de luptă pentru 11 unităţi militare de pompieri.

"Prezentul aduce însă o serie de provocări noi, specifice şi este responsabilitatea noastră să găsim soluţiile pentru rezolvarea lor. Munca dumneavoastră este cu fiecare an mai puternic legată de amplificarea fenomenului încălzirii globale, care afectează toate regiunile lumii. În unele zone, fenomenele meteorologice extreme şi precipitaţiile sunt tot mai frecvente, în timp ce alte zone se confruntă cu valuri de căldură extremă şi secetă", a afirmat şeful statului.

Klaus Iohannis: România se pregătește pentru "potenţiale crize cu care ne-am putea confrunta în viitor" 

Iohannis a arătat că incendiile catastrofale din Grecia au constituit un moment dramatic pentru naţiunea elenă, iar România a trimis pompieri dotaţi cu tehnică şi echipamente de intervenţie pentru a ajuta.

"Dincolo de participarea la mecanismele internaţionale de sprijin reciproc în caz de dezastre naturale, această misiune a pompierilor noştri a reprezentat şi un gest de compasiune şi sprijin pentru poporul grec. Vă felicit, aşadar, pentru înaltul profesionalism dovedit, recunoscut şi apreciat nu doar de cetăţenii români, ci şi de Grecia şi de comunitatea internaţională", a spus şeful statului.

Preşedintele Iohannis a precizat că trebuie creată în rândul populaţiei o cultură a prevenţiei, prin pregătirea activă şi continuă, astfel încât oamenii să ştie cum să reacţioneze la producerea unei situaţii de urgenţă majoră.

El a salutat şi implicarea pompierilor la nivel naţional pentru combaterea efectelor pandemiei de COVID-19.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si