Octavian Berceanu a fost eliberat din funcţia de comisar general, cu rang de secretar de stat, al Gărzii Naţionale de Mediu, printr-o decizie a prim-ministrului Florin Cîţu publicată, luni, în Monitorul Oficial.

Citeste si: Când se rezolvă scandalul moțiunii de cenzură. Noi decizii anunțate de USR-PLUS, AUR și PSD

Cine preia atribuțiile lui Octavian Berceanu

Prin aceeaşi decizie publicată deja în Monitorul Oficial s-a stabilit că Alexandru Lucian Vasile, comisar general adjunct, va prelua atribuţiile de şef al Gărzii Naţionale de Mediu, până la

numirea conducătorului instituţiei, în condiţiile legii.

Citeste si: Premierul Florin Cîțu, anunț despre introducerea certificatului verde COVID-19

Prima reacție a lui Berceanu: "Cele mai bune rezultate din istoria de 20 de ani a Gărzii"  

Octavian Berceanu le-a mulţumit, într-o postare pe Facebook, colegilor de la Garda de Mediu, subliniind că aceştia au produs, în cele şase luni, cât el a condus instituţia, "cele mai bune rezultate din istoria de 20 de ani a Gărzii Naţionale de Mediu".

Citeste si: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

Citeste si: Femeie din Târgu Jiu, care abia se deplasează pe picioare cu un cadru, filmată în timp ce se urcă la volan și conduce- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

"Sper ca săptămâna viitoare colegii din GNM să beneficieze de ajustarea echitabilă a veniturilor, lucru pentru care am luptat împreună cu ministrul Tánczos Barna şi căruia îi mulţumesc pentru spiritul de echipă", a adăugat Berceanu. 

Încă din luna aprilie 2021, Octavian Berceanu a postat un mesaj pe Facebook în care a scris: "Muncesc zilnic ca si cum ar fi ultima zi la Garda de Mediu!"

Mesajul lui Berceanu de la acel moment:

"Orice lucru mic sau mare pe care îl putem face impreuna pentru un aer mai curat, o apa mai nepoluata, o viata fără gropi de gunoi și o natura care pe care s-o păstrăm intacta, e binevenit. Singuri e imposibil, impreuna e singura sansa, zic!
Atunci cand vedeți aspecte de mediu neplacute si care pot fi corectate, evitate sau sancționate de catre GNM, contactati-ma, trimiteți sesizari pe [email protected] sau sunați la 112 dacă necesita interventia pompierilor sau a politiei.
Hai ca se poate, fara frica si prejudecăți.Sunt un om ca oricare dintre voi, uneori poate greșesc, dar întotdeauna muncesc ca sa strâng o echipa puternica care sa va reprezinte".


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si