Focarul de coronavirus a fost înregistrat la Secţia Medicală 2 a Spitalului Judeţean Galaţi, cea mai mare unitate medicală din oraş. Şapte pacienţi au fost confirmaţi pozitiv, iar tot personalul medical a fost testat.

O bătrână a fost confirmată pozitiv chiar înainte de externare

„Din cei şapte pacienţi infectaţi cu SARS COV 2, patru pacienţi  sunt izolaţi la domiciliu, trei pacienţi sunt transferaţi în secţia COVID-19 de la etajul 1.

De asemenea, în cadrul anchetei epidemiologice s-a efectuat şi testarea personalului medical şi auxiliar. Toţi cei 15 angajaţi testaţi au fost negativi”, a declarat dr. Violeta Sapira, purtătorul de cuvânt al Spitalului de Urgenţă Galaţi. 

Bătrâna în vârstă de 83 de ani a fost depistată pozitiv înainte de externare.

Direcția de Sănătate Publică a declarat focar de COVID-19 la Secția Medicală 2, astfel că patru pacienți se află în izolare la domiciliu, iar trei au fost transferați la secția covid pentru îngrijiri.

Citeste si: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

Citeste si: „Blonda lui Putin” s-a supărat pe o ziaristă și a trimis securitatea la ea, după ce i-a pus o întrebare: Nu discut viața mea personală- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

Citeste si: Lista celor 224 de localități în care incidența este mai mare de 3 la mie. Recordul de incidență, atins într-o localitate din Sibiu

A fost declanșată o anchetă epidemiologică

„Ca urmare, s-a declanşat ancheta epidemilogică şi s-au luat toate măsurile necesare pentru limitarea extinderii infecţiei SARS COV-2 la nivelul secţiei şi unităţii medicale”, a explicat dr. Violeta Sapira.



În acest moment sunt internați 56 de pacienți infectați cu virusul SARS-COV- 2, dintre care 12 se află la Terapie Intensivă.

„Este primul focar înregistrat în nou val la Spitalul Judeţean Galaţi, la Secţia Medicală 2. Sunt 7 cazuri din rândul pacienţilor. S-au luat măsuri pentru limitarea infectării şi a altor persoane”, a declarat Liliana Iordăchescu, purtător de cuvânt al DSP Galaţi.

Citeste si: Medicamente eficiente împotriva COVID-19, lipsesc cu desăvârșire din România


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si