Anul acesta, echinocțiul de toamnă se sărbătoreşte pe 22 septembrie 2021. De la această dată începe toamnă astronomică. Vă oferim o serie de sfaturi pentru sezonul de toamnă.

Echinocțiul de toamnă 2021

Echinocțiul de toamnă marchează intrarea în anotimpul toamna și nu se produce la aceeaşi dată, deoarece anul calendaristic nu este egal cu cel tropic. Astfel, de când avem calendarul gregorian (1582), echinocţiul de toamnă s-a produs în zilele de 21, 22, 23 sau 24 septembrie, dar cel mai frecvent a avut loc la 22 sau 23 septembrie.

Totodată, la echinocţiul de toamnă, ca și la cel de primăvară, ziua este egală cu noaptea în orice loc de pe Pământ.

Echinocțiul de toamnă 2021
Echinocțiul de toamnă 2021

Citeste si: Echinocţiul de toamnă, 22 septembrie 2021: Ce se spune despre această zi în tradiţia populară? Ziua este egală cu noaptea

În 2021, toamna astronomică începe în 22 septembrie la ora 22:21, conform Observatorului Astonomic "Amiral Vasile Urseanu".

De asemenea, pe data de 22 septembrie la ora 22,21 este momentul în care Soarele trece prin punctul de intersecţie a eclipticii cu ecuatorul ceresc, potrivit site-ului www.astro-urseanu.ro

Echinocțiul de toamnă 2021 şi toamnă astronomică

De la data echinocţiul de toamnă începe toamna astronomică.

După echinocţiul de toamnă, ziua devine tot mai scurtă iar noaptea tot mai lungă, până la solstiţiul de iarnă, din 21 decembrie 2020.

Cuvântul "echinocţiu" derivă din latinescul "aequinoctium", format din "aequus"- "egal" şi "nox", "noctis"- "noapte".
Totodată, în zona Polului Nord începe lunga noapte polară, iar în cea a Polului Sud, Soarele va sta deasupra orizontului, timp de 6 luni, până la momentul echinocţiului de primavară.

Citeste si: Ora de iarnă 2021: Când se schimbă ora în România? Vom dormi mai mult

Citeste si: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

Citeste si: S-au trezit cu un liliac în dormitor și apoi le-a murit copilul- antena3.ro

Citeste si: Iranul cere pacea în Orientul Mijlociu, la câteva zile după ce a atacat Israelul. Apelul lansat către Occident- wowbiz.ro

Conform tradiției populare, după cum va fi timpul în această zi așa va fi și anul viitor: dacă plouă dimineața, va fi primăvara ploioasă; soare la amiază înseamnă an bun; dacă plouă, va fi an ploios, dacă e soare, va fi an secetos; vremea posomorâtă înseamnă toamnă rea, tunetele anunță toamnă lungă.

Echinocțiul de toamnă 2021: În tradiție se mai crede că stadiul viermelui din gogoașa de stejar prezice dacă anul va fi sec sau mănos.

Echinocțiul de toamnă 2021
Echinocțiul de toamnă 2021

Sfaturi pentru sezonul de toamnă

Incheierea sezonului cald aduce cu sine inceperea scolii, apropierea sarbatorilor, dar si sezonul de gripa. Aerul devine mai aspru, mai uscat, vantul este mai rece si zilele sunt tot mai scurte, iar temperatura scade gradual; mai mult, pot aparea schimbari drastice de temperatura. 

Citeste si: Fazele lunii septembrie 2021: Când este Lună Nouă şi Lună Plină şi cum ne afectează?

Toate aceste modificari, desi normale, pot avea consecinte negative asupra sanatatii si starii de spirit, scrie sfatulmedicului.ro.

Aşadar, vă oferim o serie de sfaturi pentru sezonul de toamnă 2021!

Aerul uscat este o problema comuna in sezonul de toamna si poate cauza constipatie, uscaciunea gatului, a pielii, ochilor si parului.

Schimbarea vremii si instalarea temperaturilor scazute pot afecta organismul si il pot predispune unor afectiuni mai mult sau mai putin serioase.

Citeste si: Cine poate beneficia de ajutoarele de încălzire 2024-2025. Care este termenul limită pentru depunerea cererilor de încălzire- kfetele.ro

Citeste si: Dorian Popa dă lovitura în industria alimentară! Pizza care ii poarta numele, epuizată încă de la lansare. Cât costă cel mai nou produs al artistului- radioimpuls.ro

Citeste si: Dispariţii misterioase în Rusia. Putin îşi arestează cercetătorii care au inventat rachetele hipersonice- antena3.ro

Echinocțiul de toamnă 2021: Începe toamna astronomică! Sfaturi pentru sezonul de toamnă
Echinocțiul de toamnă 2021: Începe toamna astronomică! Sfaturi pentru sezonul de toamnă

Citeste si: Echinocțiu de toamnă 2021. Tradiții, obiceiuri și superstiții. Se spune că în această zi mor toate florile

Una dintre solutiile la indemana oricui pentru prevenirea bolilor de sezon, o reprezinta cresterea imunitatii.

Echinocțiul de toamnă 2021. Vitaminizarea de toamna ajuta la prevenirea racelilor comune si a depresiilor din sezonul rece.

Vitaminele care ajuta la cresterea rezistentei sistemului imunitar sunt: vitamina C (acid ascorbic), vitamina A, vitamina E si vitamina B6.

Citeste si: Horoscop 22 septembrie 2021. Zodiile care vor avea o zi dificilă

Legumele de toamna sunt generoase cu noi in ceea ce priveste necesarul de vitamine pentru intarirea sistemului imunitar.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si