Măsura a fost luată  la propunearea Comitetului Județean pentru Situații de Urgență Botoșani după ce rata de infectare a ajuns marți la 6,32 la mia de locuitori.

Analiza de risc din perioada 11-24 septembrie 2021 a arătat că satele Băiceni, Curtești și Mănăstirea Doamnei reprezintă un focar de infecție. În acest sens, pentru declararea carantinei a fost obținut avizul Institutului Național de Sănătate Publică.

Citeste si: Rata de infectare Bucureşti, azi, 29 septembrie 2021: Când se impune carantina de noapte?

Pentru cât timp se impun restricții

Restricțiile sunt valabile pentru o perioadă de 14 zile. Localitățile carantinate se află la periferia orașului Botoșani, în zona metropolitană.

Ce măsuri au fost luate

Sunt interzise intrarea sau ieșirea din zonele carantinate, indiferent de căile prin care se face intrarea sau ieșirea. Este interzisă circulația sau staționarea a persoanelor în spații publice. Acest lucru se poate realiza numai pe baza declarației pe proprie răspundere, legitimație de serviciu sau adeverință de la angajator.

Citeste si: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Citeste si: Doctorii au descoperit un bărbat cu trei penisuri. Este primul caz de acest fel din lume care a putut fi studiat- antena3.ro

Citeste si: Arma teribilă testată cu succes de Franța. Va avea misiunea de a-i elimina pe luptătorii lui Putin aflați în Ucraina- wowbiz.ro

Citeste si: Care sunt restricțiile pentru persoanele vaccinate COVID-19 si nevaccinate, în localitățile cu rata de incidență mare

În intervalul 05:00-20:00 este interzisă circulația persoanelor în afara locuinței sau gospodăriei, excepție făcând cazurile de: administrare a vaccinului împotriva Covid, deplasare în interes de serviciu, deplasare pentru achiziționarea de bunuri necesare în locuință sau pentru animale, deplasare pentru asistență medicală.

Sunt permise deplasări scurte care sunt legate de activitatea fizică sau pentru nevoile animalelor de companie sau domestice din gospodărie.

Este permisă deplasarea în scop umanitar, dar și deplasarea pentru realizarea de activități agricole.

Tot în județul Botoșani se află și comunele Roma și Tudora, acestea au intrat în carantină pe 23 septembrie, la ora 06:00.

Citeste si: Capitala- tot mai aproape de carantină

Care este rata de infectare

Rata de infectare la nivelul județului Botoșani era, miercuri, de 2,73 de cazuri la mia de locuitori, iar la nivelul municipiului Botoșani de 4,65 cazuri la mia de locuitori.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si