Fiul de 28 de ani al administratorului unei firme de transport internaţional din oraşul Năsăud a fost răpit, în Spania, de trei cetăţeni albanezi, în urma neînţelegerilor apărute între cele două părţi după ce o cantitate de 300 kilograme de marijuana. Drogurile erau transportate în Italia de un şofer al societăţii, dar nu au mai ajuns la destinaţie, informează un comunicat DIICOT.

Citeste si: Scene șocante într-o comună din Bihor. Soțul primăriței a desfigurat un bărbat

Răpitorii au cerut suma de 750.000 de euro în schimbul eliberării tânărului

Inspectoratul de Poliție Județean Bistrița-Năsăud și DIICOT a relatat, joi, filmul evenimentelor.

În urma schimbului de informații dintre polițiștii Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Bistrița-Năsăud și polițiști din cadrul Poliției Naționale din Spania – Unitatea de Răpiri Madrid, prin intermediul atașaților de afaceri interne și în urma unor acțiuni de amploare, un bărbat, cetățean român de 28 de ani, victimă a infracțiunii de lipsire de libertate în mod ilegal, a fost depistat, eliberat și luat în custodie de autoritățile spaniole, fiind repatriat.

Citeste si: ȘOCANT: bărbat de 34 de ani găsit fără suflare pe un câmp la marginea orașului

Din anchetă a reieșit că, la începutul lunii august, un bărbat din Năsăud, administratorul unei societăți de transport internațional, s-ar fi deplasat în Spania, împreună cu fiul lui de 28 de ani, pentru a rezolva unele neînțelegeri în legătură cu un transport.

Ajuns acolo, s-a întâlnit cu 3 bărbați, de origine albaneză, care l-au reținut pe fiul acestuia, întrucât unul dintre șoferii care lucra la firmă ar fi trebuit să transporte, din Spania în

Italia, 300 de kilograme de droguri, care nu ar fi ajuns la destinație.

Citeste si: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Citeste si: „Blonda lui Putin” s-a supărat pe o ziaristă și a trimis securitatea la ea, după ce i-a pus o întrebare: Nu discut viața mea personală- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

Pentru a-l elibera, cetățenii albanezi au solicitat marfa dispărută sau suma de 750.000 de euro, reprezentând contravaloarea drogurilor.

Citeste si: Român prins cu droguri în Roma

Cum s-a ajuns la dispariția drogurilor

La data de 17 august, bărbatul a sesizat evenimentele către autoritățile române.

Din investigațiile efectuate, a mai reieșit faptul că, anterior datei de 4 august a.c., un bărbat de 49 de ani, șofer la societatea de transport, ar fi primit, în timp ce se afla pe teritoriul Spaniei, 700 de kilograme de cannabis, pe care ar fi trebuit să le transporte în Italia și Germania.

Încărcarea drogurilor în autovehicul s-ar fi făcut în zona Valencia-Alicante, iar acesta ar fi transportat drogurile până în localitatea Medinia-Spania, unde ar fi predat 300 de kilograme de droguri unui alt șofer, de la aceeași firmă de transport, un bărbat de 42 de ani.

Citeste si: FOTO| Unul dintre moștenitorii unui imperiu de milioane a fost arestat de procurorii DIICOT în timp ce vindea droguri de mare risc

Citeste si: Veste excelentă pentru femeile din țara noastră! Cine poate ieși mai rapid la pensie- kfetele.ro

Citeste si: Mădălina Pamfile, încătușată și dusă la INML după ce a fost prinsă băută la volan- radioimpuls.ro

Citeste si: Femeie din Târgu Jiu, care abia se deplasează pe picioare cu un cadru, filmată în timp ce se urcă la volan și conduce- antena3.ro

Acesta le-ar fi încărcat, pentru a le transporta în Italia, însă vehiculul a fost găsit abandonat, în Medina, iar drogurile nu au mai fost găsite. Diferența de 400 de kg ar fi fost transportată în Germania de bărbatul de 49 de ani.

Percheziții în Bistrița

La data de 24 august a.c., bărbatul de 42 de ani a fost depistat în municipiul Bistrița. La locuințele lui au fost efectuate 2 percheziții, fiind descoperite și ridicate, în vederea cercetărilor, trei telefoane mobile, 6 cartele SIM, 400 de euro, 1.650 de lei, un dispozitiv GPS, un laptop și mai multe înscrisuri cu valoare probatorie.

De asemenea, bărbatul de 49 de ani și un alt bărbat, de 42 de ani, ambii cetățeni români, au fost arestați de autoritățile spaniole.

În timpul captivității, victima a suferit vătămări corporale provocate de persoanele bănuite de lipsire de libertate în mod ilegal.

"Cercetările sunt continuate, în vederea stabilirii întregii stări de fapt, în cadrul unui dosar penal, cu privire la infracțiunile de lipsire de libertate în mod ilegal, introducere în țară de droguri de risc și trafic de droguri de risc”, mai transmite DIICOT.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si