Ora de iarnă 2021. Chiar dacă mulți cred că ora de iarnă 2021 se numeşte de fapt, ora de toamnă 2021, acest lucru se întâmplă pentru că schimbarea are loc în luna octombrie şi nu iarna, aşa cum îi spune denumirea. 

Când se schimbă ora în România? De ce trecem la ora de iarnă?

În urmă cu ceva timp, Comisia Europeană a propus renunțarea la ora de iarnă, însă, până în acest moment nu a fost luată nicio decizie în acest sens.

Astfel, trecerea la ora de iarnă 2021, ca și în ceilalți ani, se face în ultimul weekend din octombrie 2021, ultima noapte de sâmbătă spre duminică, între 30 și 31 octombrie, când ceasurile se vor da cu o oră înapoi, ora 04:00 devenind ora 03:00.

Totodată, această zi va fi cea mai lungă zi din an, ceea ce înseamnă că ziua de 30 octombrie va avea 25 de ore în loc de 24 de ore.

Trecerea de la ora de iarnă 2021 se face după echinocțiul de toamnă, atunci când Soarele traversează ecuatorul ceresc și trece prin emisfera sudică are loc echinocțiu de toamnă. Pe data de 22 septembrie, echinocțiul de toamnă reprezintă în mod oficial sfârșitul verii. Echinocțiul reprezintă acel moment din an, în care ziua este egală cu noaptea.

Citeste si: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

Citeste si: Au plătit 4.400 de euro pe o vacanță de lux, în Egipt, dar realitatea arăta complet diferit față de poze: Am avut un șoc- antena3.ro

Citeste si: Cel mai scump oraș din lume este în Europa. Chiria este cu 340% mai scumpă decât în București- stirileprotv.ro

Ora de iarnă 2021: Pe ce dată trece România la ora standard a Europei de Est?

Ora de iarnă 2021: Pe ce dată trece România la ora standard a Europei de Est?

[Sursa foto: PixaBay]

Citeste si: La ce oră se închid azi, 1 octombrie 2021, magazinele, mall-urile şi supermarketurile?

Cum ne afectează trecerea la ora de iarnă 2021

Totodată, adaptarea completă a organismului la noul program se va întâmpla în aproximativ două săptămâni, așa că nu pune presiune pe tine și ai răbdare.

Dacă te vei suprasolicita este posibil să ai diverse probleme de sănătate.

Pentru a trece mai ușor la noul ritm, este bine să reduci consumul de stimulente, cum sunt cafeaua, ceaiul negru și orice fel de energizante, de preferat naturale.

Însă, există țări în care fusul orar nu se schimbă iarna. Specialiștii susțin că schimbarea orei ne poate afecta destul de mult organismul. Copiii și vârstnici sunt cei care resimt cel mai puternic această schimbare.

Citeste si: Înscriere Loteria Vaccinării: Prima extragere, pe 3 ocotmbrie 2021. Ce premii poţi câştiga?


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si