Deşi multă lume crede că ora de iarnă 2021 se numeşte de fapt, ora de toamnă 2021, acest lucru se întâmplă pentru că schimbarea are loc în luna octombrie şi nu iarna, aşa cum îi spune numele. 

În urmă cu ceva timp,  Comisia Europeană a propus renunțarea la ora de iarnă, însă, până în acest moment nu a fost luată nicio decizie în acest sens.

În lume, există mai multe țări care nu folosesc ora de iarnă. Medicii susțin că schimbarea orei ne poate afecta detul de mult organismul.

Copiii și vârstnici sunt cei care resimt cel mai puternic această schimbare.

Adaptarea completă a organismului la noul program se va întâmpla în aproximativ două săptămâni, așa că nu pune presiune pe tine și ai răbdare.

Citeste si: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro

Citeste si: „Blonda lui Putin” s-a supărat pe o ziaristă și a trimis securitatea la ea, după ce i-a pus o întrebare: Nu discut viața mea personală- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

Dacă te vei suprasolicita este posibil să ai diverse probleme de sănătate.

Pentru a trece mai ușor la noul ritm, este bine să reduci consumul de stimulente, cum sunt cafeaua, ceaiul negru și orice fel de energizante, de preferat naturale.

Citeste si: Vremea în weekendul 9-10 octombrie 2021. Ce au anunțat meteorologii?

Ora de iarnă 2021: Când se schimbă ora, de fapt, în România?

Ora de iarnă 2021: Când se schimbă ora, de fapt, în România?

Când trece România la ora de iarnă 2021 şi de ce se schimba ora?

Schimbarea orei se face de doua ori pe an, in lunile Martie si Octombrie. In luna Martie, atunci cand se trece la ora de vara, ceasul se da cu o ora inainte iar in luna Octombrie aceasta ora reapare, ceasul fiind dat cu o ora in urma.

DTS (Daylight Saving Time) sau ora de vara, a aparut din necesitatea omenirii de a se bucura mai mult de lumina si caldura pe care le dadea soarele vara. Dand ceasul cu o ora inainte in martie, ne putem bucura de mai multa lumina pentru a realiza toate activitatile de dimineata pana seara iar in luna noiembrie revenim la timpul standard.

Citeste si: Veste excelentă pentru femeile din țara noastră! Cine poate ieși mai rapid la pensie- kfetele.ro

Citeste si: Mădălina Pamfile, încătușată și dusă la INML după ce a fost prinsă băută la volan- radioimpuls.ro

Citeste si: Femeie din Târgu Jiu, care abia se deplasează pe picioare cu un cadru, filmată în timp ce se urcă la volan și conduce- antena3.ro

Citeste si:  Echinocţiul de toamnă, 22 septembrie 2021: Ce se spune despre această zi în tradiţia populară? Ziua este egală cu noaptea

Ora de vara aduce mai multe beneficii celor ce locuiesc la o distanta mai mare de ecuator pentru ca ziua are semnificativ mai multe ore vara decat iarna. In zonele mai apropiate de ecuator, ziua este aproximativ la fel de lunga pe parcursul unui an. Din acest motiv, mai multe orase si tari din apropierea zonei ecuatoriale nu au aderat la acest sistem DST.

Se considera ca trecerea la ora de vara, respectiv la ora de iarna, are un efect pozitiv in ceea ce priveste incidenta crimelor si a accidentelor rutiere.

De asemenea, cum ziua are un numar mai mare de ore, aceasta are un impact pozitiv din punct de vedere al consumului de energie pentru ca se utilizeaza mai putin curent electric pentru a lumina casele, spatiile de productie si de birouri. Totusi, exista si studii care evidentiaza faptul ca acest consum redus este urmat de un consum mai mare de energie atunci cand se trece la ora de iarna, pentru ca ziua se scurteaza.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si