Incidentul a avut loc în data de 23 mai 2021, în noaptea balului de absolvire a seminariștilor. Conform Adevărul, cei doi studenți s-au întâlnit cu victima în drum spre cămin. Bărbatul în vârstă de 42 de ani a fost lovit cu un cuţit şi apoi cu bâte în cap, loviturile fiindu-i fatale. ,,Inculpaţii se întorceau de la o petrecere, au trecut pe strada pe care locuia victima şi acolo a avut loc agresiunea.

Victima a fost lovită cu un cuţit şi apoi cu bâte în zona capului, leziunile traumatice fiind incompatibile cu viaţa. Cei doi inculpaţi nu au fost agresaţi de victimă, a fost o discuţie contradictorie între o rudă a victimei şi cei doi inculpaţi, dar cei care au agresat au fost inculpaţii. Fiul victimei a fost implicat în discuţia contradictorie. Au recunoscut fapta", a precizat purtătorul de cuvânt al Parchetului de pe lângă Tribunalul Galaţi, procurorul Liliana Istrate.

Citeste si: VIDEO&FOTO| Crimă înfiorătoare în Brăila. O tânără însărcinată a fost ucisă de cumnatul ei

Crima a fost surprinsă de camerele de supraveghere

Crima teribilă care a înspăimântat toată România a avut loc pe o stradă din Galaţi, unde a fost surprinsă de o cameră de supraveghere din zonă. În imagini se poate observa cum cei doi studenți sunt înarmați cu bâte, dar și cu un cuțit.

Aceștia îl lovesc în mod repetat pe bărbatul de 42 de ani. Victima avea doi copii de aceași vârstă cu agresorii.

După ceva timp, Micu a scos cuţitul pe care îl avea la el, iar cât timp bărbatul era la pământ, l-a înjunghiat. Leziuniile au fost atât de grave încât bărbatul a murit pe loc. Medicii ajunși la fața locului au încercat să îl resusciteze timp de aproximativ o oră, însă toate eforturile au fost în zadar. 

Citeste si: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

Citeste si: „Blonda lui Putin” s-a supărat pe o ziaristă și a trimis securitatea la ea, după ce i-a pus o întrebare: Nu discut viața mea personală- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

Citeste si: A dat foc unei mănăstiri din răzbunare. O mare parte din clădire a fost însă distrusă

Un conflict spontan a dus la crimă

Polițiștii sunt de părere că nu a existat un motiv întemeiat care să ducă la crimă, totul având la origine un conflict spontan, pe care cei doi absolvenți, Lucian Gabriel Zaharia şi George Micu l-au avut iniţial cu fiul victimei. Potrivit sursei citate, cei doi tineri și-au recunoscut faptele. Totodată, avocata studenților, Julieta Popescu, a declarat că nu tinerii au iniţiat conflictul cu final nefericit, ci că au fost provocați şi înjuraţi de fiul şi ginerele bărbatului decedat, care a intervenit ulterior, înarmat cu o bâtâ, deşi situaţia conflictuală nu impunea acest lucru, fiind doar la nivel verbal. 

Citeste si: Fiică de ambasador, decapitată de cel căruia i-a refuzat cererea în căsătorie

Proaspăt absolvenții, condamnați inițial la închisoare

Inițial, judecătorii de la Tribunalul Galaţi i-a condamnat iniţial pe George Micu, 21 ani, şi Lucian Gabriel Zaharia, 20 ani, studenți la Seminarul Teologic din Galaţi, la 5 ani şi 6 luni de închisoare pentru omor, respectiv 6 luni de închisoare cu suspendare pentru lovire şi alte violenţe.

Ulterior, Curtea de Apel Galaţi a analizat din nou cazul, schimbând sentința în cazul lui George Micu în două fapte: omor şi tentativă de omor. Magistrații l-au achitat pentru omor pe motiv că fapta a fost comisă în legitimă apărare, iar pentru tentativă de omor i-a aplicat o pedeapsă de 2 ani şi 10 luni de închisoare cu suspendarea executării sub supraveghere. De asemenea, Lucian Gabriel Zaharia a fost achitat pentru lovire şi alte violenţe.

Citeste si: Veste excelentă pentru femeile din țara noastră! Cine poate ieși mai rapid la pensie- kfetele.ro

Citeste si: Mădălina Pamfile, încătușată și dusă la INML după ce a fost prinsă băută la volan- radioimpuls.ro

Citeste si: Femeie din Târgu Jiu, care abia se deplasează pe picioare cu un cadru, filmată în timp ce se urcă la volan și conduce- antena3.ro

,,Referitor la abominabilul incident produs în noaptea de 23 mai a.c., în urma căruia o persoană şi-a pierdut viaţa, Seminarul Teologic Ortodox "Sf. Andrei" din Galaţi îşi exprimă mâhnirea faţă de această situaţie. În cazul nefericit în care se va constata implicarea unor elevi din şcoala noastră în acest regretabil eveniment, după finalizarea cercetărilor legale se vor lua măsurile administrative care se impun. Condamnând cu fermitate asemenea atitudini, ne exprimăm regretul profund pentru pierderea vieţii unei persoanei şi ne unim în rugăciune cu familia îndurerată" , au declarat la finalul lunii mai, reprezentanţii Seminarului Teologic Ortodox. 

Citeste si: VIDEO EXCLUSIV! Noi amănunte în cazul bărbatului din Dâmbovița care și-a ucis mama bolnavă de Covid, apoi s-a sinucis. Cine este individul și ce scria în biletul de adio


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si